MENGAPA KITA TIDAK MAHU HIDUPKAN IMPIAN KITA....?!!!

KITA SEMUA MEMPUNYAI IMPIAN...SELAGI KITA HIDUP, JANGAN BIARKAN IMPIAN TU TERKUBUR BERSAMA-SAMA DENGAN KITA...JALAN DAH ADA, CUMA MALAS DAN TAKUT NAK BUAT...NAK KAYA DAN BERJAYA KENA BERANI.... ~~ MASTER SIFOO KHAIRUL R's

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Orang Berjaya Melihat dan Merebut PELUANG serta menggunakan peluang yg ada dengan sebaik Mungkin..Sikap "TAK ATAU TIDAK" Kepada peluang menyebabkan mereka miskin di bumi sendiri..!! Excellent ..!! - Am's -

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination.....~ Apayz

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending ::: Yazid Halib

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Tahniah warga infoprenuers..feedback sangat dahsat..aizad dah dapat rm7k r factor hari ni! Takkan nak tengok jer? ~ Khairol R / Master Sifoo

CUBA NILAI DIRI ANDA DI TAHAP MANA...?

Pernah tak korang tau sifat sifat kita, atau sifat-sifat kawan-kawan kita, orang yang kita sayang.

Bukan mintak percaya, cuma nak kongsi jer... Kita hidup dengan 5 elemen.. logam, air, api, kayu dan tanah... dari elemen-elemen inilah, kita dapat merungkai sifat-sifat kita. Macam mana kita nak tau elemen kita?? Melalui tarikh lahir kita...

1= Anda merupakan Ketua atau pemimpin(kumpulan,keluarga,agama,kerajaan,persatuan, dll),berani,tegas,mempunyai cita-cita tinggi,berkeyakinan diri,suka bebas. (LOGAM)

2 =Mempunyai idea yg bernas,tidak mempercayai kebolehan diri,berfikir dulu sebelum berkata-kata,kuat bercakap,Pandai Berkata-kata,Menyanyi,Berpidato,Pensyarah, pedebat dan boleh dikatakan lebih banyak menggunakan vocal (suara). Contohnya Siti Nurhaliza.Penyayang,lembut hati,tidak suka bersendirian,suka menolong,suka buat kerja org lain,selalu fikir dan peka ttg perasaan org lain, (AIR)

3=aggresif,baran,kurang sabar,kreatif,suka bersosial,mudah mesra,pandai berjenaka,ceria,mudah bergaul,mempunyai kelebihan lisan dan perkataan yg boleh di gunakan dlm bidang penulisan dan lakonan.suka membuat sesuatu tapi jarang menghabiskan dan menyudahkan,suka melihat org lain gembira dan lakukan apa saja untuk melihat org itu

Faedah Menyertai Unstoppable Team



a- Boleh menjana income yang di inginkan..5 angka mahupun 6 angka sebulan..(u decide!)


b- Teknologi info bagaimana generate income RM500k - RM1juta setahun melalui bidang properties dengan modal serendah RM3500 sahaja!


c- Tukar konsep aset vs liabiliti..bagaimana setiap RM jadi biji benih yang bakal melahirkan pokok dan akhirnya hutan duit yang tebal!


d- Bergaul dengan semua orang yang positive serta moral support yang berterusan


e- Bimbingan serta dorongan berterusan sampai berjaya


f- Bekemampuan miliki kereta mewah impian dalam masa 4-6 bulan sahaja


g- Bersara selepas 6 bulan dengan income RM30k-rm100k sebulan secara auto pilot & residual


f- Duit bekerja untuk kita bukan kita bekerja untuk duit!


h- Teknik F345 yang membolehkan anda dapat income RM1 juta setahun


i-  Teknik meta/milton & power goal setting yang membolehkan anda dapat apa saja hasrat anda!


J- Multiple source of income..banyaknya cara bebas kewangan & bebas masa!



Siapakah Kita Untuk Sombong Kepada Rezeki.....

Alhamdulillah....PH telah berjaya melangkah ke satu lagi permulaan proses perubahan dalam hidup.....dalam masa beberapa hari, PH telah mendapat pulangan yang tak disangka-sangka...bukan untuk menunjuk-nunjuk jauh sekali bermegah-megah....tetapi, barulah PH faham bagaimana mendapat  kebebasan kewangan...dan betapa mudahnya nak menjadi kaya asalkan kita tidak sombong pada rezeki Allah Taala... Selama 10 tahun PH bekerja, PH masih pakai kereta Malaysia....bukannya bermaksud kereta Malaysia tu tak bagus, tetapi PH fikir, kalau orang lain boleh pakai BMW, kenapa PH tak boleh..? Sedangkan mereka ni buta IT tapi PH celik IT...jadi, PH ambil kesempatan atas kebolehan yang dianugerah Ilahi ni untuk merubah segala-galanya...

Allah takkan ubah kita melainkan kita yang mengubah hidup kita sendiri....Allah memberi kita takdir, tetapi tinggal kita jer yang nak pilih takdir yang mana...Nak senang atau Nak susah..? Setiap kali selepas sembahyang, PH selalu berdoa kepada Allah meminta dimurahkan rezeki....Tetapi, sebenarnya Allah dah lama bagi 'hint', cuma PH jer yang sombong...bila kita sombong, rezeki lagi bertambah sombong kat kita.....PH pernah diperkenalan kepada UNSTOPPABLE, akan tetapi seperti yang PH telah tulis di dalam entri2 yang lepas PH tak masuk sebab takut nak berubah....Orang yang penakut tak akan berjaya...orang yang penakut akan selalu nampak kegagalan....

MasyaAllah...PH seolah-olah tak percaya apa yang PH dapat...Selama ni PH tak percaya pasal PH tak pernah dapat...Alhamdulillah, rezeki anak-anak dan Hero....Orang yang berfikiran positif ni selalunya tak bising....selalunya tak banyak alasan.....Dulu semasa diperkenakan dengan UNSTOPPABLE ni, antara alasan yang PH bagi ialah

TESTIMONIAL MEREKA YANG TELAH BERJAYA DENGAN UNSTOPPABLE

Berikut adalah testimoni mereka yang telah berjaya dalam perniagaan E-Networking dan E-Commerce UNSTOPPABLE...SILA KLIK UNTUK ENLARGED


















EMPOWER TEAM....WE ARE FAMILY...SHARING IS CARING....


Cerita Benar Rezeki Datang Dalam Tidur......

Salam perkenalan.....

Seperti mana yang kita tahu, ramai orang yang reject mentah-mentah dan menafikan bisnes secara online ni lebih-lebih lagi yang menggunakan Sistem MLM.......tetapi yang hairannya, ramai yang percaya bahawa bisnes E-Commerce dan Networking ni boleh buat duit...Ada juga sistem MLM yang boleh melahirkan jutawan...Penafian ini adalah disebabkan :

1 ) Tak tahu bagaimana nak buat...
2 ) Tak nak tahu bagaimana nak buat...
3 ) Takut untuk berubah sedangkan mereka tahu yang kehidupan mereka semakin terhimpit dek krisis ekonomi...


4 ) Menyangka mereka telah berada di zon selesa
5 ) Mendapat leader yang pasif
6 ) Cepat putus asa dan kurang jatidiri
7 ) Sebab mereka tak pernah merasa wang yang datang dari internet

Saya pernah merasa wang datang dari internet..rasa bahagia sangat-sangat..tetapi wang itu datang dari produk yang saya buat sendiri iaitu Stiker Hero dan Buku Nota Hero....Bila bukak inbox di Facebook atau Email pagi-pagi buta, ayat yang keluar ialah :

" Bro, gua dah bank in duit semalam...gua nak 3pcs "
" Papa hero, saya dah beli stiker tu...saya nak 4 pcs.."

Dalam tidur jer saya dah dapat RM70...? hebat ni....

Tak percaya ke...? Cuba KLIK SINI....Bagaimana cara saya mempromosikannya pula? Cuba KLIK SINI....Ni cerita benar Bro...Papa Hero tak pandai nak menipu bab-bab ni...he he he 


Nampak tak kuasa Internet ni..? Kalau tak nampak juga, maknanya ada syaitan kat dalam hati yang membisikkan kata-kata penafian...


Ini adalah bukti transaksi online membuat urusniaga penjualan stiker Hero...


UNSTOPPABLE WADAH PENDAPATAN LUMAYAN - ORANG YANG PERNAH KESEMPITAN KINI MENJADI JUTAWAN.....

Jadikanlah UNSSTOPPABLE sebagai sumber rezeki anda...Anda yang tentukan berapa jumlah wang yang anda nak....!!!


>> Syarikat Malaysia
>> Lesen sah, diluluskan dan selamat.
>> Penerima Anugerah Business Of The Year 2007 - Excellent Company - SME
>> Penerima Anugerah 'Syarikat Paling Pesat Berkembang' 2007-Anugerah Wanita MCA.
>> Penerima Anugerah 'Syarikat Paling Jujur Peringkat Asia Pasifik' 2008-Keris Award.
>> Penerima Anugerah 'Organisasi Mesra Pengguna Islam' 2008-Persatuan Pengguna Islam Malaysia.
>> Penerima Anugerah Most Promising Entrepreneurship 2009 - APEA AWARD
>> Internet sebagai media pengurusan perniagaan, BUKAN tempat pelaburan.
>> Pejabat di Petaling Jaya, boleh datang bila-bila.
>> Kini meluaskan perniagaan ke lebih 10 buah negara ( Brunei, Singapore, Indonesia, Thailand, Philippines, >> India, Bangladesh, Pakistan, Nevada, Hong Kong, Dubai )

  • boleh menjana income yang diinginkan..5 angka mahupun 6 angka sebulan..(u decide!!)
  • teknologi info bagaimana generate income rm500k - rm1juta setahun melalui properties dengan modal serendah rm3500 sahaja.
  • tukar konsep aset vs liabiliti..bagaimana setiap RM jadi biji benih

UNSTOPPABLE TEAM Yang Terhebat.....Jom Review...!!!!

SIAPA.....

UNSTOPPABLE TEAM adalah satu komuniti anak melayu yang melahirkan usahawan-usahawan yang berjaya dalam bidang e-networking, properties, infopreneurs dan conventional business.

KELEBIHAN.....

Dengan UNSTOPPABLE TEAM anda akan dibimbing bagaimana ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya sehingga mencapai ape yang anda impikan dan membimbing anda sehingga anda menjadi jutawan dalam masa yang singkat..

KENAPA......

Kami memilih

5 SEBAB MASIH TIDAK KAYA...!!!! ( DAN TIDAK KAYA-KAYA )

Saya akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang yang tidak akan menjadi kaya... dan bagaimana anda tidak menjadi salah salah seorang daripada mereka. Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti mereka. Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya. Konsepnya cukup mudah tapi itulah hakikatnya. Selepas mengetahui 5 sebab ini, hidup saya mula berubah. Dan sekarang giliran anda pula. Berikut adalah 5 sebab
mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~=~=~=~=
Sebab #1 : Menunggu Untuk Bermula
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~=~=~=~=
Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi, pada masa yang sama, mereka

PENDAPATAN BERULANG (RECURRING INCOME) - IMPIAN SEMUA.!!!

Terdapat tiga (3) jenis aliran pendapatan yang boleh
diklasifikasikan seperti di bawah.


1. Buat Sekali – Dibayar sekali
Jika anda laksanakan kerja, jualan atau melaksanakan
sesuatu kontrak sekali sahaja, anda juga akan dibayar
sekali sahaja dan pendapatan anda akan berakhir di
situ sahaja.


2. Berterusan Bekerja – Berterusan Dibayar
Jika anda buat kerja pejabat dari pukul 9 ke 5, anda
akan berterusan dibayar selagi anda berterusan bekerja
dengan majikan anda – dan ini biasanya dipanggil
pendapatan berterusan. Ini adalah jenis pendapatan
yang "dinikmati" oleh golongan pekerja. Walaupun anda
seorang pakar bedah otak, peguam atau jurutera, anda
cuma akan dibayar selagi anda berterusan bekerja. Jika
anda berhenti bekerja baki akaun bank simpanan anda
akan mula berkurangan.


3. Buat Sekali Dengan Betul – Dibayar Berulang-Ulang Kali
Jenis pendapatan yang ketiga ialah pendapatan berulang
di mana anda akan dibayar walaunpun

RAHSIA PUNCA DUIT

Anda pernah buat kesilapan ini?
Anda membeli kereta baru, rumah baru atau TV plasma
baru dan menggunakan duit gaji anda untuk membayarnya?
Jika YA, anda telah membuat kesilapan besar...

Tetapi jangan risau, kerana hampir 95% orang lain juga
membuat perkara yang sama... termasuk saya! :-)
Saya ingin katakan apa yang biasa anda lakukan bukanlah

"MINDSET" ORANG BERJAYA

Orang berjaya ada sikap berlainan, perangai berlainan.
Orang berjaya senang dikenalpasti kerana kelainan yang ditonjokan oleh mereka kerana mereka ada 3 sikap yang dibentuk oleh 3 mindset berikut:

1. Sanggup bersusah payah untuk mencapai kejayaan diidamkannya.
Orang berjaya sanggup mendepani kesusahan dan perkara-perkara yang menyusahkan. Mereka tidak pernah merungut atau mengomplen sebab mereka tahu tak ada jalan mudah untuk berjaya. Mereka sanggup bersusah payah kerana mereka sedar, kesusahan tu hanya sementara.

2. Sanggup bekerja

Anda Masih Lagi Nak Menafikan Kemampuan Internet...??? Kalau Nak Nafikan, Jangan Baca Entri Ni....

Saudara dan saudari....


Allah tak SMS kita...Allah tak email kita...Allah tak telefon kita...tetapi apa yang Allah buat untuk kita wahai saudara saudari sekalian...? Allah menggerakkan hati kita untuk mengintai peluang....ada sejenis Syaitan di hati kita yang selalu menafikannya walhal kita tahu ianya adalah peluang untuk meningkatkan taraf hidup....


Saya juga seringkali membuang flyers-flyers sebelum ini...sama juga juga seperti kalian ( barangkali )....pernah juga saya buang depan2 dengan si pemberi flyers tu....
tapi hakikatnya, dia lebih mulia dari saya...dia lebih rajin dari saya...dia lebih bersungguh-sungguh mengejar kejayaan....Tak dinafikan bahawa saya hanya memandangnya dengan sebelah mata sahaja....sebab apa? Sebab saya menyangka dengan jawatan dan gaji  lumayan yang saya perolehi sekarang, saya telah berjaya......tetapi pada hakikatnya TIDAK...pernah juga saya nak menelefon semula orang yang menghantar flyers ke dalam peti surat saya, tetapi entah kenapa hati saya selalu mengatakan yang benda-benda ni semuanya MENGARUT...!!! Walhal saya tahu jalan tu Allah dah tunjukkan....Terlalu cepat saya membuat penilaian terhadap flyers tersebut tanpa memahami jalan ceritanya cara nak keluar dari kesempitan wang....


Tapi itu 5 tahun yang lalu....sekarang saya dah terhantuk...barulah saya sedar bahawa saya telah membuang masa saya dengan mengkayakan orang lain....tetapi, alhamdulillah, rumah tangga saya tak pernah bertengkar pasal wang walaupun duit selalu negatif.....saya sedar bahawa journey saya jauh lagi....saya dikurniakan anak kembar yang kini berusia 3 tahun....dengan keadaan sekarang, saya takut untuk memikirkan masa depan anak-anak saya.....anda boleh melawat blog saya DI SINI......Saya tak malu nak katakan di sini bahawa blog ini adalah kepunyaan Papa Hero....Bagi Fan ( pembaca tegar ) blog saya tu, memang mereka dah kenal saya sekeluarga sangat2...Sayalah pemilik kucing yang dipotong kaki tu....Sayalah yang mengutipnya di tepi jalan.....Nak bagi kucing makan pun kadang-kadang kena catu....( kadang-kadang jer, he he he )....Saya juga bercadang untuk menubuhkan Pusat Penempatan Haiwan Terbiar satu hari nanti...Insyaallah jika diizinNya....


Saya telah sedar bahawa keegoan tidak membawa makna langsung....baru saya sedar yang selama ini saya tidak memberi peluang kepada diri sendiri untuk berubah.....Selama ni, saya hanya mengikut cakap orang yang gagal....saya pernah nak join bisnes ni dulu, tetapi kawan saya memberitahu yang ada kawannya dah lingkup...jadi, ianya membuatkan saya takut untuk berhijrah...jadi, saya ambil keputusan untuk bekerja makan gaji...pada pemikiran saya, kerja makan gaji lebih selamat dan lama-kelamaan gaji akan naik juga....


Ternyata tanggapan saya tu salah sama sekali...keadaan sudah menampakkan seakan menghimpit....dengan muhasabah dan menghisab diri, saya akur akan kesilapan saya selama ni....Setelah dibimbing oleh ORANG YANG BERJAYA DI UNSTOPPABLE, saya merasakan diri ini terlalu lemah....manakan tidaknya...saya lihat anak-anak muda Melayu yang lebih muda dari saya sangat berjaya dalam hidupnya...mereka mempunyai kebebasan kewangan.....pendapatan mereka masuk setiap hari dengan teknik dan skill yang dipraktikkan....


Sebelum ni, saya selalu mengatakan selalu tak ada masa.....kalau masa tak ada, sudah semestinya duit pun tak ada....saya selalu mengatakan bahawa modal tak ada.......tetapi, berdasarkan pengalaman hidup yang lepas ketika kereta ditarik kerana tertunggak 3 bulan, saya boleh dapatkan RM2500 dalam masa 3 hari atas bantuan rakan-rakan....Persoalannya :


1 ) Bagaimana saya boleh mendapatkan wang sebanyak itu dalam tempoh singkat? ( Sebab saya betul2 target nak dapatkan jumlah wang yang tertunggak iaitu RM2,500....)


2 ) Bagaimanakah keadaan kita semasa berusaha nak mendapatkan pinjaman wang itu...? ( Sudah tentu soal jawatan dan gaji yang lumayan dah tak difikirkan lagi sebab asyik fokus kat RM2500 tu dan terpaksa tebalkan muka kat kawan-kawan dan keluarga )


3 )  Kita seolah-olah tak percaya yang kita akan mendapat wang sebanyak itu dalam tempoh yang singkat...( walaupun dengan deraian air mata ).....Mengapa tak percaya...? Anda dah pegang pun duit tu....


Berdasarkan  item No 1 di atas, dalam bisnes ni kalau kita target 3 hari dapat RM5k rasa-rasanya dapat tak....? Nak dengan Tak Nak jer.....


Tetapi, wang tersebut hanya digunakan untuk membayar HUTANG....Orang lain telah mendapat manfaat dari kesengsaraan anda.....


Nampak tak saudara saudari sekalian...? Bagi mereka yang tak pernah keretanya ditarik mungkin tak merasa keadaan ketika itu....Tow Truck sahaja RM600 kena pow...mana nak cekau duit...? memanjang tak ada masa jer, duit pun memanjang takde...Kereta mahal plak tu...hu hu hu...Malu ke tak malu masa tu...? Ha, baru tahu malu.....padan muka aku....


Inilah di antara pengalaman benar yang telah saya alami satu ketika dahulu....Fikirlah, bagaimana saya boleh dapatkan RM2,500 dalam masa 3 hari, tapi untuk bayar hutanglaa...he he he ....alangkah bagusnya kalau duit tu milik saya....


Zaman sekarang cukup canggih saudara saudari sekalian....dunia telah berubah dengan mendadak....Potensi internet memang tak dapat disangkal lagi, malahan ada di antara manusia yang NAK TAHU memperolehi natijahnya...contohnya Irfan khairi, Dr Azizi Ali dan tak kurang juga ahli-ahli UNSTOPPABLE yang telah menjadi jutawan...Nampak tak kalian semua..? Tiada siapa yang boleh menghalang internet...malah, tahap pencapaian pelanggan di internet hampir boleh meliputi keseluruh dunia.....Internet sangat cekap, pantas dan sangat-sangat berkesan....Kita ada contoh seperti Ebay, Amazon, Pay Pal dan sebagainya...Mengapa tidak kita gunakan sebaiknya....? Tiada benda yang lebih murah melainkan PERCUMA...Kat ofis pun anda boleh buat...pakai la line internet opis tu banyak mana pun...silap-silap, boleh claim O.T lagi...hu hu hu....Anda hanya perlu mengadap komputer untuk menjana pendapatan lumayan...cuma NAK TAHU DAN TAK NAK TAHU JER....jika anda bijak dan kreatif, tak mustahil anda boleh menjadi JUTAWAN...!!!! Kalau tak jadi jutawan pun, sekurang-kurangnya anda mempunyai kebebasan kewangan....dahsyat tu....Ada teknik dan skill yang akan diajar oleh UNSTOPPABLE....


MANFAATKAN FACEBOOK ANDA TU SEBAIK MUNGKIN...FREE JER PAKAI FACEBOOK NI...


Bagaimanakah Perasaan Menjadi Jutawan?


Agak-agak seronok ke tak...? Kenapa tak nak jadi jutawan...? Jalan dah ada, teknik dan skill dah diajar, tinggal NAK BUAT jer....nampak tak kalian semua...?


Kalau kereta kita dilanggar atau melanggar kereta orang lain, punyalah tegang urat leher semata-mata tak nak keluar duit...malah, ada yang kena pukul hanya kerana minta ganti rugi....usah andaikan anda ni jutawan....cukuplah setakat anda bebas kewangan...tak payah nak bertegang leher....anda hulur jer kan mereka tu...kan dah setel...


Apa-apapun, soalan kereta kena langgar tu hanyalah perumpamaan.....saya menulis artikel ni sebab nak ajak kalian semua keluar dari kesempitan yang semakin hari semakin menghimpit...usah nafikan....


Pensyarah yang cerdik pandai akan nampak bodoh bila tak ada duit...tapi mat despatch yang berjaya dalam UNSTOPPABLE ni nampak lebih hensem dengan BMW ( beli cash ) sebab dia berduit....


Fikir-fikirkanlah....saya adalah di antara orang yang mengizinkan diri sendiri untuk berubah....Allah pun tak boleh ubah kita kalau kita tak ubah diri kita sendiri....saya bersedia untuk menghulurkan tangan kepada kalian semua dan kita sama-sama BUAT SAMPAI JADI....pendapatan satu hari masuk RM2k...siapa nak bagi...? Betul tak...? Kalau masih nak nafikan tentang potensi internet, tu bukan buta I.T...tu buta hati...he he


Wallahualam....

Gurindam Si Anak Kucing

Di dalam dunia yang indah ini,
Hak kami dinafikan....
Di dalam manusia ghairah mengejar kemewahan,
Kami dipinggirkan....
Di dalam hati kamu....
Tiada sedikit ruang pun untuk kami....


Di sebalik timbunan sampah ini.....

Harimau Makan Dalam Air

Harimau Bengal Putih ni namanya Odin..Hobinya ialah suka makan dalam air...Harimau sepanjang 3 meter ini tinggal di Six Flags Discovery Kingdom Zoo di Vallejo, berdekatan dengan San Francisco...Odin dilatih oleh seorang jurulatih British yang bernama Lee Munro...Segalanya bermula secara tidak sengaja apabila secebis daging telah jatuh ke dalam kolam ketika Lee Munro ingin memberinya makan...Tiba-tiba,

Bersara Dalam Masa 15 Hari


Ramai yang tak tahu dan paling ramai orang tak nak ambil tahu...sebenarnya senang jer kalau nak jadi kaya...Beza antara orang kaya dan orang miskin adalah NAK TAHU dan TAK NAK TAHU...dapat flyer jer, buang bersepah-sepah....sedangkan mereka langsung tak nak mengambil contoh orang-orang yang telah berjaya....

Hari ini, cukup senang kalau nak kaya...kalau tak kaya pun, cukup senang nak senang...tau tak sebab apa...? Kalau anda TAK NAK TAHU, anda boleh QUIT dari membaca entri ni.....

PENGASAS UNSTOPPABLE

Chairul Niza Abd Rahman atau lebih dikenali sebagai Khairol R (nama pena) asalnya adalah seorang pemuzik, menjalani kehidupan yang sangat daif, pernah merempat dan hanya tidur dalam kereta sebulan lamanya di stesen-stesen  minyak kerana tak mampu nak sewa bilik atau rumah. Menjadi JUTAWAN dalam masa 15 bulan sahaja setelah tekad untuk mengubah kehidupannya.
Beliau banyak menyertai kursus-kursus, membaca serta mengkaji sedalam-dalamnya, mengapa orang miskin dan

Inilah Dia Kebebasan Kewangan






Rezeki Allah dah tunjuk kepada anda menerusi blog ini....Mungkin rezeki anda di sini...


APA LAGI JALAN KELUAR YANG ADA UNTUK ANDA KUMPULKAN HARTA SEBELUM ANDA PERGI BUAT SELAMANYA?

Jangan Tak Percaya Bro.....Remaja 17 Tahun Jadi Jutawan....!!!!


Sampai Bila Nak Jadi Begini.....?

Jangan nafikan bahawa setiap hari anda mengeluh.....dan jangan nafikan bahawa 90% dari keluhan anda adalah disebabkan wang.....gaji banyak, tapi masih juga tak cukup....kad kredit, pinjaman bank semuanya habis begitu sahaja...hasil penat lelah kita sebulan bekerja, orang lain yang lebih kaya....bukankah begitu...? Lebih dari 80% punca berlaku pergolakan dan penceraian rumah tangga adalah disebabkan WANG....Keadaan menjadi lebih teruk apabila duit tengah kering pada tengah bulan, kereta pula meragam...kos membaiki paling sikit mencecah RM200...sampai bila nak pinjam duit kawan-kawan? Adakalanya bila difikirkan semula, mengapa aku tak boleh jadi jutawan ataupun kaya macam orang lain....?

Antara sedar atau tidak, kalau kita lakukan sesuatu perkara yang tidak pernah kita lakukan, kita akan

BIOGRAFI PENGASAS UNSTOPPABLE

Chairul Niza Abd Rahman atau lebih dikenali sebagai Khairol R (nama pena) asalnya adalah seorang pemuzik, menjalani kehidupan yang sangat daif, pernah merempat dan hanya tidur dalam kereta sebulan lamanya di stesen-stesen  minyak kerana tak mampu nak sewa bilik atau rumah. Menjadi JUTAWAN dalam masa 15 bulan sahaja setelah tekad untuk mengubah kehidupannya.
Beliau banyak menyertai kursus-kursus, membaca serta mengkaji sedalam-dalamnya, mengapa orang miskin dan

Platform Hartanah






Properties

Ramai yang tak tahu, dengan gaji yang sedikit, tapi kalau tahu caranya, anda dah pun boleh jadi PROPERTY PLAYER! Ramai yang jadi JUTAWAN dalam bidang ni, salah satu PASIF INCOME yang sangat bagus dan menarik!!

Ramai juga yang tak tahu, boleh beli property macam ni dengan modal yang rendah & boleh jugak tanpa modal...hmmm..ruginya kalau
tak tahu!
Seandainya anda dah masuk kursus KEBEBASAN KEWANGAN SEUMUR HIDUP, maka PROPERTIES adalah cara seterusnya untuk dapat income berterusan tanpa
penat lelah letih dan sebagainya.

Dengan gaji yang minima, anda boleh mula dan dalam masa 2-5 tahun, anda dah pun boleh dapat RM1,000,000 dari bidang ini. Jangan terperanjat dengan hasil dari bidang ini, cuma nak kena 'tahu' je..susah pasal tak tahu, dah tau senang gila!

Memanglah rugi sangat-sangat kalau tak tahu kelebihan properties ni, ramai yang ingat bidang properties ni nak kena 'jual bangunan'..hahaha..pelik!!

Dan nampaknya, kaum bumiputera langsung tak ramai yang tahu pasal bidang ni, rela bekerja 30-40 tahun dan langsung tak ambil tahu tentang cara paling simple buat duit dalam tidur!!

Kebebasan Kewangan Seumur Hidup

SAYA dah bertemu dengan puluhan ribu manusia, kebanyakannya di sesi-sesi training, purata ramainya yang tak tahu nak ada 'pasif income' dan semuanya hanya 'aktif income'..maknanya kena berlari baru dapat duit, bukannya pasif-tidur pun dapat duit.

10 tahun yang lalu, saya jumpa seorang kawan yang asyik dok cerita, bapak dia berhenti kerja 3 bulan

Kenapa UNSTOPPABLE Itu Relevan?

 Networking
  • Boleh buat 100% online
  • Ada complete online training
  • Business copy + paste
  • Ready platform, anda jadi CEO
  • Forum dan discussion untuk ahli
  • Potensi income 5-6 angka sebulan
  • Bersama komuniti UNSTOPPABLE yang melebihi 40,000 ahli yang sedang menikmati income 4-5 angka sehari
  • Kerja sehari sama dengan gaji sebulan, kerja sebulan sama dengan gaji setahun!

    Kenapa UNSTOPPABLE?


    UNSTOPPABLE adalah satu komuniti
    yang mana menggunakan banyak platform dan tujuannya cuma satu-KEBEBASAN KEWANGAN SEUMUR HIDUP!
    Ada banyak syarikat, ada banyak individu yang offer anda, tapi kebanyakannya tak bercakap atas dasar BUKTI, cuma omong kosong je. UNSTOPPABLE mengamalkan

Pengasas Unstoppable





Saya merupakan Pengasas UNSTOPPABLE dan hari ini memimpin lebih 40,000 ahli diseluruh dunia bagi mencapai matlamat dengan cara yang betul !!!UNSTOPPABLE ditubuhkan bagi membantu ramai yang gagal dalam kewangan seperti saya dahulu. Hari ni ramai yang ambil kesempatan menggunakan nama UNSTOPPABLE sebagai topeng bisnes mereka.





UNSTOPPABLE bukan syarikat MLM dan sebagainya, tapi bertindak sebagai komuniti bebas yang menuju kearah "Kebebasan Kewangan Seumur Hidup!" Kami menggunakan platform yang HALAL dan SAH dari segi undang-undang negara mahupun dari sudut agama. Kami memilih platform-platform yang ada lesen SAH dan tidak berkaitan skim cepat kaya. UNSTOPPABLE tak pernah bergabung dengan mana-mana

Keluhan Seorang Isteri

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baikan canggih dari emak anda.

4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja. I thought wives are only supposed to provide that service, bukannya jaga anak, masak, mencuci dan sebagainya!

SARDINE N MILO PUNYA CERITA...

Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual. Kami berbual perkara halal dan haram.. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan. Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah. .Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm .. Ceritanya macam nie:-


Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan …nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ...kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’ AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua…..

Awas Minuman Tin

This is Serious! This incident happened recently in North Texas . A woman went boating one Sunday taking with her some cans

Pernikahan Rasulullah dan Siti Khadijah...( Aku percaya tak ramai yang tahu perkara di sebalik pernikahan ini...Bacalah yer )

Dia adalah Khadijah r.a, seorang wanita janda, bangsawan,hartawan, cantik dan budiman. Ia disegani oleh masyarakat Quraisy khususnya, dan bangsa Arab pada umumnya. Sebagai seorang pengusaha, iabanyak memberikan bantuan dan modal kepada pedagang-pedagang atau melantik orang-orang untuk mewakili urusan-urusan perniagaannya ke luar

Untuk korang sumer....99 Langkah menuju ke jalan syurga.

> >01. Bersyukur apabila mendapat nikmat;
> >02. Sabar apabila mendapat kesulitan;
> >03. Tawakal apabila mempunyai rencana/program;
> >04. Ikhlas dalam segala amal perbuatan;
> >05. Jangan membiarkan hati larut dalam kesedihan;
> >06. Jangan menyesal atas sesuatu kegagalan;
> >07. Jangan putus asa dalam

Bored at work????

1. Kill a few flies.
2. Put them in the sun to dry for one hour.
3. Once they are dry, pick a pencil and paper...
Let your imagination flow. Here are a few examples...

*
*
*
*
contact form faq verification image

Web forms generated by 123ContactForm

Silent Reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...