MENGAPA KITA TIDAK MAHU HIDUPKAN IMPIAN KITA....?!!!

KITA SEMUA MEMPUNYAI IMPIAN...SELAGI KITA HIDUP, JANGAN BIARKAN IMPIAN TU TERKUBUR BERSAMA-SAMA DENGAN KITA...JALAN DAH ADA, CUMA MALAS DAN TAKUT NAK BUAT...NAK KAYA DAN BERJAYA KENA BERANI.... ~~ MASTER SIFOO KHAIRUL R's

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Orang Berjaya Melihat dan Merebut PELUANG serta menggunakan peluang yg ada dengan sebaik Mungkin..Sikap "TAK ATAU TIDAK" Kepada peluang menyebabkan mereka miskin di bumi sendiri..!! Excellent ..!! - Am's -

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination.....~ Apayz

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending ::: Yazid Halib

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Tahniah warga infoprenuers..feedback sangat dahsat..aizad dah dapat rm7k r factor hari ni! Takkan nak tengok jer? ~ Khairol R / Master Sifoo

Buat Duit RM500-RM2,000 Seminggu Melalui Biz E-Commerce..Duit Kelmarin Tak Habis Lagi, Hari Ni Masuk Lagi RM2,000..Alhamdulillah..Terima Kasih Ya Allah...!!!

Assalamualaikum semua...

Dah agak lama juga saya menyepi dari mengemaskini blog yang tak seberapa ni...Entri-entri yang termaktub di dalam blog ini tak lain tak bukan hanyalah untuk berkongsi peluang kepada anda untuk mengubah taraf hidup...Allah tak telefon kita...Allah tak SMS kita..Allah menggerakkan hati kita untuk melihat segala peluang dan rezeki yang ada untuk memajukan diri dan keluarga...Akan tetapi, sikap sebilangan besar orang-orang kita yang berfikiran negatif menafikan mentah-mentah segala peluang yang terhidang di depan mata...

( sumber gambar di sebelah kiri ini adalah carian dari  Google )


Ramai orang nak kaya, tetapi malas...Ramai orang nak kaya, tetapi banyak alasan...Sikap ego yang tinggi amat merugikan diri sendiri...Hanya kerana ego, segala rezeki dianggap seperti sampah...Malah, masih sanggup hidup di bawah telunjuk orang lain kerana takut kehilangan pekerjaan...hmmm...

Ciri-ciri orang berjaya mereka selalu melihat setiap masalah yang mereka hadapi ialah peluang untuk mereka memulakan tindakan dan sanggup serta sabar menempuh segala risiko yang ada....Akan tetapi, golongan yang mula bertindak ini hanyalah 5% sahaja di kalangan penduduk dunia ini...

Ciri-ciri orang yang gagal pula ialah mereka sentiasa dibayangi dan takut kepada masalah...Mereka amat takut untuk mengambil risiko dan sentiasa berasa berada di dalam keadaan yang selesa...Akan tetapi, mereka tidak sedar bahawa mereka sebenarnya telah mencipta seribu alasan untuk gagal...Di antara alasan-alasan yang selalu diberikan oleh orang yang sebegini ialah "Tiada masa, tiada wang, takut, malu dan tak minat.."  Tetapi, cubalah tanya diri sendiri, "Adakah selama ini anda minat dalam bidang kerja yang anda ceburi ni...??? " Tanyalah pada hati yang paling dalam...

Kalau banyak alasan, orang-orang sebegini tidak akan keluar dari 'SUMPAHAN'...Mereka akan sentiasa merungut tanpa ada apa-apa tindakan...

TREND PERNIAGAAN DAN INFORMASI

1 ) Kajian menunjukkan trend perniagaan akan berubah setiap 10 tahun..

- 1960 >> Industri susu formula
- 1970 >> Industri Minuman ringan ( Pepsi / Coke )
- 1980 >> Industri barangan elektrik / automotif
- 1990 >> Industri hartanah / insurans
- 2000 >> Industri produk kesihatan
- 2010 >> Industri Teknologi Internet ( IT ) / E-Dagang + E-Networking ( iaitu bisnes yang sedang saya ceburi sekarang )


Berikut adalah bukti kejayaan mereka yang menceburi perniagaan Internet dalam masa yang singkat dan di luar jangkaan :



Hanya 3 sebab yang menyebabkan mereka berjaya :

1 ) Mempunyai matlamat yang jelas dalam hidup
2 ) Internet
3 ) Sistem ( platform yang betul )


Kalau nak dibandingkan perniagaan francais dengan perniagaan internet, hanya pemilik francais sahaja yang boleh dan mendapatkan hak untuk buat duit secara total, manakala dalam perniagaan internet semua orang mempunyai peluang yang sama untuk buat duit...Itupun ramai di kalangan orang-orang kita yang masih membutakan mata dan pekakkan telinga hanya kerana EGO...hmmm

Di dalam perniagaan yang saya nak kongsikan bersama anda ini, saya tidak menjalankan perniagaan ini secara berseorangan...Saya dibimbing dan dibentuk mengikut tahap kemampuan...Syarikat yang menjalankan perniagaan ini mempunyai lebih dari 1,000 aktiviti setahun dan banyak bengkel-bengkel keusahawanan diadakan untuk memantapkan pemahaman...Sekiranya saya boleh menjana RM600 sehari, anda juga boleh...Dulu saya pun seperti anda juga...semuanya tak tahu, nak cakap pun tak pandai..Terus terang saya beritahu di sini, saya teringin nak berniaga kerana saya tahu 9/10 rezeki adalah datang dari perniagaan tetapi saya langsung tak pandai berniaga...Selepas saya jumpa platform perniagaan ini, saya membuat membuat keputusan untuk menyertai program perniagaan E-Commerce ini kerana 3 perkara :

1 ) Ianya tidak melanggar undang-undang Kerajaan Malaysia ( Berlesen dari KPDNKK )
2 ) Ianya disahkan HALAL ( Diiktiraf oleh PPIM dan JAKIM )
3 ) Ianya tidak menjatuhkan maruah saya ( kerana saya tak perlu menjaja barang tetapi masih boleh buat duit kerana ada sistem penjualan semula dan Auto Maintain )

Perniagaan ini bukan setakat berkisar tentang wang semata-mata, tetapi juga berkisar tentang akhirat..Semenjak saya menyertai program perniagaan ini serta menyertai banyak bengkel usahawan, saya dapat merasakan ada perubahan yang berlaku di dalam diri saya...

1 ) Saya semakin nampak matlamat hidup dengan jelas kenapa saya perlu meneruskan perjuangan hidup ini


2 ) Saya dapat lihat dengan lebih jelas untuk siapa perjuangan hidup ini..


3 ) Barulah saya tahu memang susah untuk berjaya kerana ianya disulami dengan dugaan ( Only the strong will win )..Untuk bertahan, pegang item no 1..


4 ) Keyakinan diri saya semakin bertambah dan saya mula pandai bertutur dikhalayak ramai..


5 ) Barulah saya faham, memang Facebook, Blog dan Youtube adalah lubuk duit...Pendapatan yang saya perolehi dari perniagaan ini amat di luar jangkaan...Di saat orang lain bermindakan "Dapat gaji cukup bulan". tetapi saya menerima bayaran setiap hari...Kini barulah saya faham bagaimana Internet boleh menjana wang dengan pantas dan selamat ( melalui platform yang diluluskan kerajaan )..

P/S : Buat duit RM500-RM2,000 seminggu melalui program perniagaan E-Commerce....Duit kelmarin tak habis lagi, hari ni masuk lagi RM2,000...Alhamdulillah...Terima Kasih banyak-banyak Ya Allah...!!!


Mungkin anda seorang surirumah ataupun penganggur yang inginkan pendapatan RM500-RM2,000 seminggu tanpa perlu bekerja mahupun berniaga..Jika berminat, sila hubungi saya di talian 012-297 2898 / 012-232 5806 E-mail : boyachilles30@gmail.com
Tanpa cuba melangkah, kita tak akan ke mana ( So far, selama ni saya buat OK jer..Takde apa2 masalah pun..Dapat duit lagi ade la.. :D )

*
*
*
*
contact form faq verification image

Web forms generated by 123ContactForm

Silent Reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...