MENGAPA KITA TIDAK MAHU HIDUPKAN IMPIAN KITA....?!!!

KITA SEMUA MEMPUNYAI IMPIAN...SELAGI KITA HIDUP, JANGAN BIARKAN IMPIAN TU TERKUBUR BERSAMA-SAMA DENGAN KITA...JALAN DAH ADA, CUMA MALAS DAN TAKUT NAK BUAT...NAK KAYA DAN BERJAYA KENA BERANI.... ~~ MASTER SIFOO KHAIRUL R's

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Orang Berjaya Melihat dan Merebut PELUANG serta menggunakan peluang yg ada dengan sebaik Mungkin..Sikap "TAK ATAU TIDAK" Kepada peluang menyebabkan mereka miskin di bumi sendiri..!! Excellent ..!! - Am's -

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination.....~ Apayz

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending ::: Yazid Halib

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Tahniah warga infoprenuers..feedback sangat dahsat..aizad dah dapat rm7k r factor hari ni! Takkan nak tengok jer? ~ Khairol R / Master Sifoo

Pelik Tetapi Benar - Suami Tumbuk Isteri Kerana Diminta Belikan Baju Raya

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera....

Hari ini samada sedar atau tidak, kita telahpun berada di masa hadapan...Bermacam-macam teknologi telah diperkenalkan...Berbagai-bagai peluang telah terhidang dan mungkin hampir kesemuanya terlepas dengan begitu sahaja tanpa ada sedikit penyesalan di hati kita...Tahukah anda, di zaman serba canggih ini semakin banyak perkara yang pelik tetapi benar telah berlaku...?

Bukan tajuk di atas yang saya maksudkan...Perkara yang pelik tetapi benar yang saya maksudkan ialah kepantasan untuk mendapatkan pendapatan melalui internet ( E-Commerce )...Ramai di kalangan kita ( khususnya orang Melayu ) masih ingin menafikannya....Sebab itulah ramai orang Melayu mundur....Tak ramai dikalangan kita menggunakan internet untuk mengubah taraf hidup, sebaliknya menggunakan ia sebagai platform untuk bersuka-ria dan membuang masa...Lepas tu mula merungut hidup susah...Inilah yang saya nampak sekarang...

Ramai orang kata duit bukan penyelesai segala masalah, tetapi kalau tak ada duit banyak tak masalah...?

Rata-rata orang kita log in sesebuah laman sosial untuk mencari jodoh, membeli-belah ( online shopping ) dan untuk bersantai-santai, tetapi ianya saya gunakan untuk menambahkan pendapatan dengan pantas...Perniagaan di internet amatlah mudah..ni adalah kerana :

1 ) Tiada overhead cost

2 ) Modal yang amat rendah ( bagi yang dah sedia ada komputer dan internet, modal hanya RM500 sahaja )

3 ) Pencapaian pelanggan tiada batas wilayah dan waktu

Inilah perkara pelik tetapi benar yang ingin saya kongsikan di sini...

Tak kira apa peluang yang terhidang di depan mata kita sekalipun, tak semua yang kita suka buat...Akan tetapi, sukakah kita bekerja makan gaji sampai ke tua...? Hari ni kena marah, lepas tu esok datang kerja lagi...Balik rumah muka ketat dengan bini lepas tu tension tak tentu pasal...Sebab itulah rezeki makan gaji ini tak sama dengan rezeki yang kita cari sendiri ( berniaga )..Ini adalah kerana 9/10 rezeki datang dari perniagaan...Kita bekerja untuk kayakan diri kita, dan bukannya Boss kita....

Pada hari ini, saya ingin berkongsi satu peluang yang tak pernah saya jangka selama ini...Di saat orang mendapat pendapatan RM3000 sebukan, tetapi saya telah mendapat pendapatan sekurang-kurangnya RM2,000 seminggu...Inilah kuasa internet yang ramai orang tak percaya kerana mereka tak pernah dapat...hmmm...

Ramai orang tahu perniagaan apa yang saya buat, dan ada yang mencemuh apa yang saya buat...Bagi saya, sekolah semua sama sahaja...Cikgu pun sama sahaja..Apa yang diajar pun sama sahaja..Tetapi kenapa ada murid yang Berjaya dan ada yang Tak Berjaya...?


Rata-rata mereka menyalahkan cikgu yang mengajar, tetapi tak nak menyalahkan diri sendiri...Adakah mereka mengamalkan ilmu yang cikgu mereka ajar..? hmmm

Blog yang anda baca sekarang ni adalah pembuka jalan kehidupan anda di mana anda sedang berada di tengah-tengah persimpangan, iaitu samada ingin meneruskan bacaan blog ini ataupun terus beredar dari blog ini....Akan tetapi, saya tak rugi 1 sen pun sekiranya anda terus beredar kerana pendapatan harian saya dijana oleh blog ini secara sedar atau tidak...Prospect List saya sentiasa penuh dengan panggilan dan SMS dari orang yang tidak dikenali...Bukan setakat dari blog ini juga, malah dari Youtube juga ( KLIK SINI )...Buat apa nak susah-susah sebab blog ini adalah jambatan untuk saya menjana pendapatan RM600 sehari...Kalau tak tahu, boleh belajar...Kalau nak pakai kereta BMW, tanyalah orang yang pakai BMW...Janganlah pergi tanya orang yang pakai Kancil...Ada sesetengah orang pula, dah la tak pandai, lepas tu pergi pula tanya orang yang bingai...hmmm....Nak berjaya, ikut cakap orang berjaya...Nak gagal, ikut cakap orang gagal....

Saya menceburi perniagaan ini atas 5 perkara pokok :

1 ) Bisnes ni tak melanggar undang-undang ( Tak buat benda salah )
2 ) Bisnes ni HALAL ( disahkan dan diiktiraf oleh JAKIM dan PPIM )..
3 ) Bisnes ni tak menjatuhkan maruah saya ( Saya tak perlu menjaja barang ke sana sini )
4 ) Bisnes ni senang ( sebab ada internet )
5 ) Dengan bekerja 1 jam sehari, boleh mendapat pendapatan sehingga RM1,000 sehari ( kalau buat Part Time )
6 ) Saya tak perlu berhenti kerja ( sebab saya pun buat Part Time )

Kalau yang nak join bisnes tapi tak tahu nak berbisnes, itu bukanlah alasan kerana syarikat ini mempunyai lebih dari 1000 aktiviti setahun...Latihan dan bimbingan akan diberikan....

Untuk mengetahui peluang bagaimana nak buat pendapatan RM500-RM2,000 seminggu tanpa perlu berhenti kerja atau study, bolehlah hubungi saya untuk makluman lanjut...saya tak boleh nak ceritakan semuanya ( Program Keusahawanan Cyber yang sedang saya usahakan bersama-sama rakan saya ini ) di dalam blog ini kerana saya perlukan masa sekurang-kurangnya 15-20 minit untuk membuat presentation penuh...

Saya boleh dihubungi di talian 012-297 2898...Saya yakin, anda yang membaca entri ini sampai habis adalah seorang yang berkualiti dan layak untuk mengubah taraf hidup...Tak salah kalau mencuba setelah melihat peluang ini...Mana tahu rezeki anda semua di sini....dan mana tahu pendapatan anda di dalam perniagaan ini mungkin berlipat kali ganda dari pendapatan yang anda perolehi sekarang ( dah ada testimoni surirumah yang mendapat pendapatan RM20,000 sebulan dan menghadiahkan suaminya rumah banglo )

Break Your Personal Best...U never try, U never know...

P/S : Untuk berjaya, anda perlu atasi rasa takut untuk gagal...Sebenarnya, tiada orang di dunia ini yang dilahirkan untuk gagal, melainkan mereka sendiri yang memilih jalan untuk gagal...Allah tak SMS kita, Allah tak telefon kita, tetapi Allah gerakkan kita untuk bertemu dengan satu peluang, terutama apabila kita sedang dihimpit dengan masalah ekonomi yang sedang meruncing ( terpaksa bayar hutang, belanja anak tak cukup, isteri tak makan dan terpaksa selesaikan segala perkara yang berkaitan dengan masalah kewangan )


Perkara utama yang selalu kita buat apabila tertekan, khususnya buat orang Islam kita akan sujud dan berdoa "Ya Allah, tunjukkanlah aku jalan keluar dari segala maha kesempitan ini dan murahkanlah rezekiku" samada di tikar sembahyang ataupun bukan di tikar sembahyang dan ketika kita berseorang diri...Ramai orang kita meminta jalan lurus ketika solat tetapi tidak ikut jalan yang lurus selepas solat...Mereka jadi sombong pada rezeki apabila melihat peluang itu datang...Ketahuilah, jika kita sombong pada rezeki, rezeki tu akan jadi lebih sombong kepada kita...


Adalah menjadi hak Allah untuk memberi rezeki kepada kita cepat atau lambat...


Ketahuilah, orang yang cemerlang adalah orang yang berusaha untuk mengatasi masalah kewangan mereka....


Jika kita mengejar dunia, maka dunia akan lari dari kita...Jika kita mengejar Allah maka dunia akan berlari kepada kita..Niat kita kena betul kerana segala perbuatan adalah atas niat...


Wallahualam...

Sila SMS < Nama > jarak < Lokasi > jarak < Saya nak berubah > ke talian 012-297 2898

*
*
*
*
contact form faq verification image

Web forms generated by 123ContactForm

Silent Reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...