MENGAPA KITA TIDAK MAHU HIDUPKAN IMPIAN KITA....?!!!

KITA SEMUA MEMPUNYAI IMPIAN...SELAGI KITA HIDUP, JANGAN BIARKAN IMPIAN TU TERKUBUR BERSAMA-SAMA DENGAN KITA...JALAN DAH ADA, CUMA MALAS DAN TAKUT NAK BUAT...NAK KAYA DAN BERJAYA KENA BERANI.... ~~ MASTER SIFOO KHAIRUL R's

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Orang Berjaya Melihat dan Merebut PELUANG serta menggunakan peluang yg ada dengan sebaik Mungkin..Sikap "TAK ATAU TIDAK" Kepada peluang menyebabkan mereka miskin di bumi sendiri..!! Excellent ..!! - Am's -

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination.....~ Apayz

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending ::: Yazid Halib

EMPOWER - Tuned by UNSTOPPABLE

Tahniah warga infoprenuers..feedback sangat dahsat..aizad dah dapat rm7k r factor hari ni! Takkan nak tengok jer? ~ Khairol R / Master Sifoo

Pelik Tetapi Benar - Suami Tumbuk Isteri Kerana Diminta Belikan Baju Raya

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera....

Hari ini samada sedar atau tidak, kita telahpun berada di masa hadapan...Bermacam-macam teknologi telah diperkenalkan...Berbagai-bagai peluang telah terhidang dan mungkin hampir kesemuanya terlepas dengan begitu sahaja tanpa ada sedikit penyesalan di hati kita...Tahukah anda, di zaman serba canggih ini semakin banyak perkara yang pelik tetapi benar telah berlaku...?

Bukan tajuk di atas yang saya maksudkan...Perkara yang pelik tetapi benar yang saya maksudkan ialah kepantasan untuk mendapatkan pendapatan melalui internet ( E-Commerce )...Ramai di kalangan kita ( khususnya orang Melayu ) masih ingin menafikannya....Sebab itulah ramai orang Melayu mundur....Tak ramai dikalangan kita menggunakan internet untuk mengubah taraf hidup, sebaliknya menggunakan ia sebagai platform untuk bersuka-ria dan membuang masa...Lepas tu mula merungut hidup susah...Inilah yang saya nampak sekarang...

Ramai orang kata duit bukan penyelesai segala masalah, tetapi kalau tak ada duit banyak tak masalah...?

Rata-rata orang kita log in sesebuah laman sosial untuk mencari jodoh, membeli-belah ( online shopping ) dan untuk bersantai-santai, tetapi ianya saya gunakan untuk menambahkan pendapatan dengan pantas...Perniagaan di internet amatlah mudah..ni adalah kerana :

1 ) Tiada overhead cost

2 ) Modal yang amat rendah ( bagi yang dah sedia ada komputer dan internet, modal hanya RM500 sahaja )

3 ) Pencapaian pelanggan tiada batas wilayah dan waktu

Inilah perkara pelik tetapi benar yang ingin saya kongsikan di sini...

Tak kira apa peluang yang terhidang di depan mata kita sekalipun, tak semua yang kita suka buat...Akan tetapi, sukakah kita bekerja makan gaji sampai ke tua...? Hari ni kena marah, lepas tu esok datang kerja lagi...Balik rumah muka ketat dengan bini lepas tu tension tak tentu pasal...Sebab itulah rezeki makan gaji ini tak sama dengan rezeki yang kita cari sendiri ( berniaga )..Ini adalah kerana 9/10 rezeki datang dari perniagaan...Kita bekerja untuk kayakan diri kita, dan bukannya Boss kita....

Pada hari ini, saya ingin berkongsi satu peluang yang tak pernah saya jangka selama ini...Di saat orang mendapat pendapatan RM3000 sebukan, tetapi saya telah mendapat pendapatan sekurang-kurangnya RM2,000 seminggu...Inilah kuasa internet yang ramai orang tak percaya kerana mereka tak pernah dapat...hmmm...

Ramai orang tahu perniagaan apa yang saya buat, dan ada yang mencemuh apa yang saya buat...Bagi saya, sekolah semua sama sahaja...Cikgu pun sama sahaja..Apa yang diajar pun sama sahaja..Tetapi kenapa ada murid yang Berjaya dan ada yang Tak Berjaya...?


Rata-rata mereka menyalahkan cikgu yang mengajar, tetapi tak nak menyalahkan diri sendiri...Adakah mereka mengamalkan ilmu yang cikgu mereka ajar..? hmmm

Blog yang anda baca sekarang ni adalah pembuka jalan kehidupan anda di mana anda sedang berada di tengah-tengah persimpangan, iaitu samada ingin meneruskan bacaan blog ini ataupun terus beredar dari blog ini....Akan tetapi, saya tak rugi 1 sen pun sekiranya anda terus beredar kerana pendapatan harian saya dijana oleh blog ini secara sedar atau tidak...Prospect List saya sentiasa penuh dengan panggilan dan SMS dari orang yang tidak dikenali...Bukan setakat dari blog ini juga, malah dari Youtube juga ( KLIK SINI )...Buat apa nak susah-susah sebab blog ini adalah jambatan untuk saya menjana pendapatan RM600 sehari...Kalau tak tahu, boleh belajar...Kalau nak pakai kereta BMW, tanyalah orang yang pakai BMW...Janganlah pergi tanya orang yang pakai Kancil...Ada sesetengah orang pula, dah la tak pandai, lepas tu pergi pula tanya orang yang bingai...hmmm....Nak berjaya, ikut cakap orang berjaya...Nak gagal, ikut cakap orang gagal....

Saya menceburi perniagaan ini atas 5 perkara pokok :

1 ) Bisnes ni tak melanggar undang-undang ( Tak buat benda salah )
2 ) Bisnes ni HALAL ( disahkan dan diiktiraf oleh JAKIM dan PPIM )..
3 ) Bisnes ni tak menjatuhkan maruah saya ( Saya tak perlu menjaja barang ke sana sini )
4 ) Bisnes ni senang ( sebab ada internet )
5 ) Dengan bekerja 1 jam sehari, boleh mendapat pendapatan sehingga RM1,000 sehari ( kalau buat Part Time )
6 ) Saya tak perlu berhenti kerja ( sebab saya pun buat Part Time )

Kalau yang nak join bisnes tapi tak tahu nak berbisnes, itu bukanlah alasan kerana syarikat ini mempunyai lebih dari 1000 aktiviti setahun...Latihan dan bimbingan akan diberikan....

Untuk mengetahui peluang bagaimana nak buat pendapatan RM500-RM2,000 seminggu tanpa perlu berhenti kerja atau study, bolehlah hubungi saya untuk makluman lanjut...saya tak boleh nak ceritakan semuanya ( Program Keusahawanan Cyber yang sedang saya usahakan bersama-sama rakan saya ini ) di dalam blog ini kerana saya perlukan masa sekurang-kurangnya 15-20 minit untuk membuat presentation penuh...

Saya boleh dihubungi di talian 012-297 2898...Saya yakin, anda yang membaca entri ini sampai habis adalah seorang yang berkualiti dan layak untuk mengubah taraf hidup...Tak salah kalau mencuba setelah melihat peluang ini...Mana tahu rezeki anda semua di sini....dan mana tahu pendapatan anda di dalam perniagaan ini mungkin berlipat kali ganda dari pendapatan yang anda perolehi sekarang ( dah ada testimoni surirumah yang mendapat pendapatan RM20,000 sebulan dan menghadiahkan suaminya rumah banglo )

Break Your Personal Best...U never try, U never know...

P/S : Untuk berjaya, anda perlu atasi rasa takut untuk gagal...Sebenarnya, tiada orang di dunia ini yang dilahirkan untuk gagal, melainkan mereka sendiri yang memilih jalan untuk gagal...Allah tak SMS kita, Allah tak telefon kita, tetapi Allah gerakkan kita untuk bertemu dengan satu peluang, terutama apabila kita sedang dihimpit dengan masalah ekonomi yang sedang meruncing ( terpaksa bayar hutang, belanja anak tak cukup, isteri tak makan dan terpaksa selesaikan segala perkara yang berkaitan dengan masalah kewangan )


Perkara utama yang selalu kita buat apabila tertekan, khususnya buat orang Islam kita akan sujud dan berdoa "Ya Allah, tunjukkanlah aku jalan keluar dari segala maha kesempitan ini dan murahkanlah rezekiku" samada di tikar sembahyang ataupun bukan di tikar sembahyang dan ketika kita berseorang diri...Ramai orang kita meminta jalan lurus ketika solat tetapi tidak ikut jalan yang lurus selepas solat...Mereka jadi sombong pada rezeki apabila melihat peluang itu datang...Ketahuilah, jika kita sombong pada rezeki, rezeki tu akan jadi lebih sombong kepada kita...


Adalah menjadi hak Allah untuk memberi rezeki kepada kita cepat atau lambat...


Ketahuilah, orang yang cemerlang adalah orang yang berusaha untuk mengatasi masalah kewangan mereka....


Jika kita mengejar dunia, maka dunia akan lari dari kita...Jika kita mengejar Allah maka dunia akan berlari kepada kita..Niat kita kena betul kerana segala perbuatan adalah atas niat...


Wallahualam...

Sila SMS < Nama > jarak < Lokasi > jarak < Saya nak berubah > ke talian 012-297 2898

Buat Duit RM500-RM2,000 Seminggu Melalui Biz E-Commerce..Duit Kelmarin Tak Habis Lagi, Hari Ni Masuk Lagi RM2,000..Alhamdulillah..Terima Kasih Ya Allah...!!!

Assalamualaikum semua...

Dah agak lama juga saya menyepi dari mengemaskini blog yang tak seberapa ni...Entri-entri yang termaktub di dalam blog ini tak lain tak bukan hanyalah untuk berkongsi peluang kepada anda untuk mengubah taraf hidup...Allah tak telefon kita...Allah tak SMS kita..Allah menggerakkan hati kita untuk melihat segala peluang dan rezeki yang ada untuk memajukan diri dan keluarga...Akan tetapi, sikap sebilangan besar orang-orang kita yang berfikiran negatif menafikan mentah-mentah segala peluang yang terhidang di depan mata...

( sumber gambar di sebelah kiri ini adalah carian dari  Google )


Ramai orang nak kaya, tetapi malas...Ramai orang nak kaya, tetapi banyak alasan...Sikap ego yang tinggi amat merugikan diri sendiri...Hanya kerana ego, segala rezeki dianggap seperti sampah...Malah, masih sanggup hidup di bawah telunjuk orang lain kerana takut kehilangan pekerjaan...hmmm...

Ciri-ciri orang berjaya mereka selalu melihat setiap masalah yang mereka hadapi ialah peluang untuk mereka memulakan tindakan dan sanggup serta sabar menempuh segala risiko yang ada....Akan tetapi, golongan yang mula bertindak ini hanyalah 5% sahaja di kalangan penduduk dunia ini...

Ciri-ciri orang yang gagal pula ialah mereka sentiasa dibayangi dan takut kepada masalah...Mereka amat takut untuk mengambil risiko dan sentiasa berasa berada di dalam keadaan yang selesa...Akan tetapi, mereka tidak sedar bahawa mereka sebenarnya telah mencipta seribu alasan untuk gagal...Di antara alasan-alasan yang selalu diberikan oleh orang yang sebegini ialah "Tiada masa, tiada wang, takut, malu dan tak minat.."  Tetapi, cubalah tanya diri sendiri, "Adakah selama ini anda minat dalam bidang kerja yang anda ceburi ni...??? " Tanyalah pada hati yang paling dalam...

Kalau banyak alasan, orang-orang sebegini tidak akan keluar dari 'SUMPAHAN'...Mereka akan sentiasa merungut tanpa ada apa-apa tindakan...

TREND PERNIAGAAN DAN INFORMASI

1 ) Kajian menunjukkan trend perniagaan akan berubah setiap 10 tahun..

- 1960 >> Industri susu formula
- 1970 >> Industri Minuman ringan ( Pepsi / Coke )
- 1980 >> Industri barangan elektrik / automotif
- 1990 >> Industri hartanah / insurans
- 2000 >> Industri produk kesihatan
- 2010 >> Industri Teknologi Internet ( IT ) / E-Dagang + E-Networking ( iaitu bisnes yang sedang saya ceburi sekarang )


Berikut adalah bukti kejayaan mereka yang menceburi perniagaan Internet dalam masa yang singkat dan di luar jangkaan :



Hanya 3 sebab yang menyebabkan mereka berjaya :

1 ) Mempunyai matlamat yang jelas dalam hidup
2 ) Internet
3 ) Sistem ( platform yang betul )


Kalau nak dibandingkan perniagaan francais dengan perniagaan internet, hanya pemilik francais sahaja yang boleh dan mendapatkan hak untuk buat duit secara total, manakala dalam perniagaan internet semua orang mempunyai peluang yang sama untuk buat duit...Itupun ramai di kalangan orang-orang kita yang masih membutakan mata dan pekakkan telinga hanya kerana EGO...hmmm

Di dalam perniagaan yang saya nak kongsikan bersama anda ini, saya tidak menjalankan perniagaan ini secara berseorangan...Saya dibimbing dan dibentuk mengikut tahap kemampuan...Syarikat yang menjalankan perniagaan ini mempunyai lebih dari 1,000 aktiviti setahun dan banyak bengkel-bengkel keusahawanan diadakan untuk memantapkan pemahaman...Sekiranya saya boleh menjana RM600 sehari, anda juga boleh...Dulu saya pun seperti anda juga...semuanya tak tahu, nak cakap pun tak pandai..Terus terang saya beritahu di sini, saya teringin nak berniaga kerana saya tahu 9/10 rezeki adalah datang dari perniagaan tetapi saya langsung tak pandai berniaga...Selepas saya jumpa platform perniagaan ini, saya membuat membuat keputusan untuk menyertai program perniagaan E-Commerce ini kerana 3 perkara :

1 ) Ianya tidak melanggar undang-undang Kerajaan Malaysia ( Berlesen dari KPDNKK )
2 ) Ianya disahkan HALAL ( Diiktiraf oleh PPIM dan JAKIM )
3 ) Ianya tidak menjatuhkan maruah saya ( kerana saya tak perlu menjaja barang tetapi masih boleh buat duit kerana ada sistem penjualan semula dan Auto Maintain )

Perniagaan ini bukan setakat berkisar tentang wang semata-mata, tetapi juga berkisar tentang akhirat..Semenjak saya menyertai program perniagaan ini serta menyertai banyak bengkel usahawan, saya dapat merasakan ada perubahan yang berlaku di dalam diri saya...

1 ) Saya semakin nampak matlamat hidup dengan jelas kenapa saya perlu meneruskan perjuangan hidup ini


2 ) Saya dapat lihat dengan lebih jelas untuk siapa perjuangan hidup ini..


3 ) Barulah saya tahu memang susah untuk berjaya kerana ianya disulami dengan dugaan ( Only the strong will win )..Untuk bertahan, pegang item no 1..


4 ) Keyakinan diri saya semakin bertambah dan saya mula pandai bertutur dikhalayak ramai..


5 ) Barulah saya faham, memang Facebook, Blog dan Youtube adalah lubuk duit...Pendapatan yang saya perolehi dari perniagaan ini amat di luar jangkaan...Di saat orang lain bermindakan "Dapat gaji cukup bulan". tetapi saya menerima bayaran setiap hari...Kini barulah saya faham bagaimana Internet boleh menjana wang dengan pantas dan selamat ( melalui platform yang diluluskan kerajaan )..

P/S : Buat duit RM500-RM2,000 seminggu melalui program perniagaan E-Commerce....Duit kelmarin tak habis lagi, hari ni masuk lagi RM2,000...Alhamdulillah...Terima Kasih banyak-banyak Ya Allah...!!!


Mungkin anda seorang surirumah ataupun penganggur yang inginkan pendapatan RM500-RM2,000 seminggu tanpa perlu bekerja mahupun berniaga..Jika berminat, sila hubungi saya di talian 012-297 2898 / 012-232 5806 E-mail : boyachilles30@gmail.com
Tanpa cuba melangkah, kita tak akan ke mana ( So far, selama ni saya buat OK jer..Takde apa2 masalah pun..Dapat duit lagi ade la.. :D )

Soalan Lazim Serta Alasan-Alasan Yang Selalunya Melenyapkan Impian Kita

 

Q: "Pelan pemasaran bisnes you ni macam sistem piramid jer"
You tahu ke sistem piramid tu macam mana dan piramid tu salah ke? Oklah, kalau sistem piramid tu salah, maka kita tak boleh kerja, kita tak boleh bagi anak kita sekolah, kita tak boleh kahwin dan macam-macam lagi perkara yang kita tak boleh buat sebab semua bentuk kehidupan adalah piramid.

Dalam bisnes ni memang bentuknya piramid, tapi apa yang kita perlu tahu ialah sama ada piramid itu dibenarkan atau tidak? Piramid yang dibenarkan dan diluluskan Kerajaan ialah, bila orang bawah boleh mengatasi pendapatan atau pangkat orang atas. Kalau orang bawah tak boleh potong orang atas walaupun kerja kuat, itu piramid yang salah dan tidak diluluskan.

Dalam bisnes ini, kalau you orang bawah, tapi keluar modal RM3500.00 dan orang atas keluar modal RM500.00 siapa berpotensi dapat banyak income?? Jadi, Pelan Pemasaran bisnes syarikat saya adalah sistem piramid yang dibenarkan dan diluluskan oleh Kerajaan, kalau tidak dah lama lesen kena tarik dan syarikat diarahkan tutup. Saya harap you faham apa itu sistem piramid.


Q: "Saya tak faham jadi macam mana saya nak join?"

Saya bukan suruh you faham, saya suruh you join dan bila you join baru you akan faham. Selagi tak join selagi itulah you susah nak faham walaupun bisnes ni sangat mudah.

Saya nak tanya you, dulu waktu you nak mula-mula kerja, you faham dulu atau you kerja dulu baru you faham?? Atau ada tak you cakap macam ni, "Bos, bagi saya faham dan pandai dulu baru saya mula kerja". Kenapa you tak cakap??

Waktu you nak mula sekolah dulu, you kena pandai dulu baru masuk sekolah atau you masuk sekolah dulu baru pandai? Atau ada tak you cakap macam ni, "Abah, bagi saya pandai dulu baru saya masuk sekolah darjah satu". Kenapa you tak cakap?

Senang macam nilah, you join dulu dan bila you dah join saya akan ajar you macam mana nak jalankan bisnes you. Jangan takut, saya tak tipu you.


Q: "Ramai yang cakap bisnes ni bagus tapi saya dengar ramai yang gagal"

Pada saya itu perkara biasa dalam kehidupan. Bukan semua orang boleh berjaya dengan cemerlang  dan bukan semua orang menemui kegagalan dalam kehidupan. Ada yang berjaya dan ada juga yang gagal. Jangan cakap bisnes nilah, apa juga aspek kehidupann ada yang berjaya dan ada yang gagal.

Saya nak tanya, you ada tanya tak kenapa mereka gagal?

Saya nak tanya lagi, you ada jumpa dan tanya tak kepada mereka yang dah berjaya?

Pada saya adalah tidak adil kalau you hanya dengar cerita-cerita daripada orang yang gagal sahaja, you juga patut tanya dengan orang-orang yang dah berjaya dan bagaimana cara mereka jalankan bisnes ini. Kalau dengar 100% cakap orang gagal memanglah kitapun akan ingat negatif tentang bisnes ini.

Tapi cuba kita bercampur dengan orang-orang yang dah berjaya, saya pasti cerita mereka 100% lebih kepada yang positif. Sebab itu, jika kita positif tapi bercampur dengan orang yang negatif pasti kita juga akan terpengaruh untuk menjadi negatif. Tapi jika kita orang yang negatif tapi bercampur dengan orang yang positif, saya pasti kita akan terpengaruh untuk bertukar menjadi orang yang positif.


Q:"Beri saya masa untuk faham dan pandai dulu baru saya join"

Macam ni jelah, you tak akan faham dan pandai selagi you tak buat. Sepatutnya apa yang penting ialah you kena buat keputusan bertindak dulu, daripada situ baru you akan ada komitmen dan pengalaman akan datang selepas itu. Bila pengalaman dah ada lama-kelamaan you akan faham dan pandai tentang bisnes ini.

Saya dulupun macam you juga, tapi bezanya saya bertindak dulu, waktu join dulupun saya tak faham, tapi saya belajar dan praktiskan apa yang saya belajar dan lama-kelamaan saya faham tentang bisnes ini. 
Q: Bagaimana untuk berdaftar untuk menjadi ahli GBE yang sah?
Sesiapa yang ingin untuk berdaftar sebagai ahli GBE yang sah mestilah mempunyai seorang sponsor atau seorang pengenalan. Setiap ahli GBE baru mestilah mencapai sekurang-kurangnya 220BV atau lebih sebelum menjadi ahli GBE yang sah. (Setiap Smart Customer Product Package [SCPP] tersenarai di Pelan A mempunyai 220BV). Selain dari itu , anda harus membayar yuran pendaftaran sebanyak RM38.00. Bagi bayaran pengekalan Pelan B, Pelan Induk pula adalah sebanyak RM152 sebulan.
Q: Apakah Faedah-faedah menjadi Ahli GBE yang sah?
Anda akan diberi peluang menikmati faedah-faedah di Pelan A dan Pelan B seperti yang dicatatkan di laman web ini.  
Q: Bolehkah saya memilih untuk menjadi ahli dengan membayar RM38.00?
Ya, anda boleh. Anda hanya lah pelanggan ahli kami. Walaubagaimanapun, anda bukan ahli GBE yang sah, anda belum lagi berpeluang menikmati faedah-faedah di Pelan A ataupun Pelan B. Ada baiknya jika anda mengetahui kenapa anda membataskan faedah yang bakal diterima. Untuk menikmati bonus, anda harus mencapai hasil jualan yang minimum.
Q: Terdapat banyak peluang keemasan dipersekitaran, Bagaimanakah Uptrend posisikan mereka sendiri dipasaran ini?
Kami menghormati setiap syarikat yang menawarkan orang ramai peluang keemasan dan ikhlas dalam niat mereka. Di Uptrend, kami mempunyai faktor '4 wheels' yang sangat baik dimana ianya adalah faktor syarikat ini, faktor produk-produk, faktor pelan pasaran dan sistem stokis. Selain daripada itu, kami membekalkan latihan yang luas dan sistematik. Lebih-lebih lagi, kami membekalkan servis IT yang sangat baik supaya kesemua GBE kami dapat menguasai perkembangan network mereka dengan lancar. Melalui kemudahan IT ini juga, Uptrend menjadi syarikat pasaran network pilihan yang ideal dalam abad ke-21, bukan sahaja dalam negara yang tercinta malah di seluruh dunia.
Q: Apakah banjaran produk yang Uptrend promosikan?
Kami percaya bahawa banjaran produk yang luas untuk memenuhi permintaan pelanggan. Produk-produk kami dibahagikan ke kategori-kategori seperti di bawah:
  • Kesihatan
  • Pendidikan
  • Kecantikan & Penjagaan Peribadi
  • Penjagaan Kediaman
  • Aksesori/Produk Masa Kini
Q: Apakah sebab bagi perbezaan harga bagi produk di Pelan A dan Pelan B?
Di Pelan A, seseorang ahli membeli dalam bentuk pakej dan setiap PP mempunyai Produk BV yang lebih tinggi. Sedangkan di Pelan B, seseorang ahli boleh membeli produk sahaja dan jumlah BV yang di peroleh adalah lebih rendah jika dibandingkan dengan Pelan A. Juga di Pelan B, ahli boleh menikmati diskaun sebanyak 30% -50%; inilah ganjaran yang kami tawarkan kepada ahli-ahli setia kami. Pelan A permulaan yang cepat dan Pelan B adalah Pelan Induk. Sila berikan penilaian yang lebih mendalam kepada Pelan B iaitu Pelan Induk kami.
Q: Bagaimana saya boleh bermula?
Bagus. Semudah itu shaja, sila ikuti 4 langkah berikut:
  • Berdaftar sebagai ahli GBE kami dengan yuran pendaftaran sebanyak RM38.00.
  • Membeli and menjual sekurang-kurangnya satu daripada Pakej Produk (SCPP) kami.
  • Mengenalkan perniagaan ini kepada sekurang-kurangnya 2 atau lebih individu untuk menyertai anda sebagai ahli GBE.
  • Akhir sekali, ulangi langkah-langkah seperti di atas.
Dengan memperkenalkan lebih ahli GBE ke perniagaan ini, anda boleh membina network yang kuat dan memperoleh pendapatan.
Q: Apakah 'Sistem bayaran Maksimum 80%' bermaksud di Pelan A?
Ini adalah satu dari ?iri keselamatan?di dalam Pelan A, di mana sekiranya komisyen keseluruhan dan pemberian bonus melebihi 80% dari jumlah penuh BV, pengiraan bonus akan berdasarkan sistem mata. Walaubagaimanapun, Pelan A hanyalah Permulaan Cepat. 
Q: Mengapa ciri keselamatan ini?
Soalan yang bijak. Ini adalah penting dari aspek keuntungan dan kestabilan syarikat, kerana syarikat memberi komisyen yang tinggi melalui Pelan A berikutan dengan pengiraan system bonus ?nfiniti?yang dinikmati oleh semua GBE. Hanya sebuah syarikat yang kukuh dan stabil boleh menjamin perniagaan jangka masa panjang.
Q: Adakah ini skim cepat kaya?
Di dalam setiap pelan pemasaran dan pelan perniagaan pampasan, ianya direka untuk menawar peluang menjadi kaya dan maju. Skim cepat kaya seperti ramai yang sedia maklum, merujuk kepada pelan dimana wang dilaburkan untuk mendapatkan keuntungan tanpa perlu bekerja. Pelan pemasaran Uptrend telah diluluskan dan berdasarkan kepada prestasi dan polisi tiada jualan, tiada bonus? Untuk meraih bonus di dalam Pelan Master Uptrend, setiap GBE mesti mengekalkan sekurang-kurangnya RM152 sebulan. 
Q: Bagaimana untuk mengenalpasti mana-mana syarikat yang mempromosikan skim cepat kaya atau skim pyramid?
Secara am, ini tertakluk kepada syarikat-syarikat yang mementingkan pelan pemasaran mereka sendiri, dan segalanya berkaitan dengan soalan wang. Produk yang ditawarkan juga terhad. Selalunya, syarikat serupa ini tidak mementingkan aspek latihan dan perkembangan peribadi. Selain dari itu, syarikat-syarikat sedemikian menggalakkan kemasukkan ahli sahaja dan jualan peribadi atau yang berulang tidak diperlukan. Mereka yang menjadi ahli kemudian tidak dapat menjana lebih dari ahli yang terlebih dahulu masuk.
Q: Bagaimana untuk memeriksa bonus?
  • Di dalam pelan A, bonus dikira pada setiap hari dan dikemukakan melalui e-wallet?
  • Di dalam pelan B pula, bonus dikira pada setiap bulan dan disiarkan melalui e-wallet pada 15 haribulan bulan berikutnya.
Oleh itu, apabila bonus dikemukakan melalui e-wallet anda boleh melayari laman web dan menggunakan khidmat e-wallet untuk melihat sendiri apa yang paling sesuai untuk anda. e-wallet adalah salah satu daripada perkhidmatan yang kami tawarkan untuk kemudahan dan tranparensi.
Q: Adakah uptrend2u mempunyai Syarat & Peraturan untuk melindungi hak-hak saya dan juga yang lain?
Satu lagi soalan bijak. Ya, Uptrend mempunyai Syarat & Peraturan syarikat. Sila maklum bahawa adalah wajib bagi semua untuk membaca dan memahami Syarat & peraturan sebelum menekan butang saya setuju di laman web. Syarikat akur kepada Syarat & peraturan yand ditetapkan oleh KPDN dan mengalakkan semua GBE berbuat yang serupa.
Q: Bagaimana mendapat maklumat selanjutnya dan hubungi siapa untuk mendapatkan bantuan?
Bagus! Anda boleh mempelajari lebih banyak dan mancapai yang terbaik melalui aktiviti dan program latihan kami. Seseorang itu harus belajar dan belajar semula. Selain dari menghubungi upline anda, anda juga boleh menghantar e-mel kepada info@uptrend2u.com atau hubungi kami ditalian 03-7957 9366.

ALASAN


 Permasalahan Orang Yang Bermasalah dan banyak alasan...
Seperti (Pak Kaduk)
Pak Kaduk:  Saya tak ada duit la nak 'join'
Kami:  Pasal takde duit la pakcik kena 'join'


Pak Kaduk:  Saya tak ada masa nak jalankan bisnes niKami:  Inilah peluang pakcik nak relax tapi duit masuk tiap-tiap hari


Pak Kaduk:  Tapi saya tak pandai cari orang...
Kami:  Pakcik sanggup ke duduk dalam golongan gagal yang asyik buat alasan? Sekarang saya guna sistem orang cari saya, pagi-pagi bangun tidur tengok kat handphone ada 5 missedcall, 7-8 sms. Semuanya orang cari saya?(GUNA FLYERS)
Pak Kaduk:  Kalau tak jadi macam mana?
Kami:  Itu kalau pakcik kata tak jadi, kalau jadi?


Pak Kaduk:  Pakcik sebenarnya tak minat benda-benda macam ni...Kami:  Itu pasal tak rasa duitnya lagi. Kalau dah merasa, confirm minat sampai fanatik?  Takkan duit tak minat kot?


Pak Kaduk:  Ini bukan bidang saya. Saya buat bidang saya je lah...
Kami:  Kalau saya, boring hari-hari asyik makan ayam je. Bosan!


Pak Kaduk:  Boleh percaya ke ni?
Kami:  Pakcik tak join takpe, tapi beza antara saya dengan pakcik adalah saya tetap dapat buat duit hari-hari.  pakcik masih sama macam ni.


Pak Kaduk:  Kalau bayar lambat takpe ke?Kami:  Saya takde masalah langsung.  Tak bayar pun takpe.  Tapi besok jangan menyesal kalau semua kawan-kawan pakcik dah join, semua dah dapat RM20K sebulan, baru pakcik nak buat. Buat lambat, hasil pun lambatlah juga.


Pak Kaduk:  Macam skim cepat kaya je ni?
Kami:  Memang skim cepat kaya.  Kalau skim cepat miskin pakcik nak join ke?  Tapi UPTREND ni ada lesen dari KPDN&HEP dan dapat sijil dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia .  Jadi UPTREND bukan skim cepat kaya tau.  Lagipun Kerajaan sendiri pun dah mengharamkan penjawat awam dari ikut skim cepat kaya.
 

Pak Kaduk:  Ni bukan sistem piramid ke?Kami:  Sistem piramid ada dua, satu tak boleh potong orang atas.  Yang tu memang haram.  Tapi UPTREND boleh potong orang atas, dibenarkan.  Tapi, kat mana-mana pun pakai sistem piramid, contohnya sekolah Pengetua, lepas tu Penolong Kanan.  Hotel pun macam tu. Kerja gila-gila macamana pun, bos juga yang kaya. Baik join UPTREND, usaha lebih, dapat lebih. Takde bos, takde kuli.


Pak Kaduk:  Ni sistem binari ni?
Kami:  Memang binari.  Binari la best.  Cepat dapat duit, macam saya. Tapi setahu saya UPTREND ada dua plan berjalan serentak binari & unilevel.  Hybrid namanya.  Macam Temah kahwin Amat, dapat anak nama Ronaldo. Boleh ke kita panggil Ronaldo tu Amat atau Temah?


Pak Kaduk:  Nak tengok awak punya statement income...
Kami :  Pakcik join hari ni, esok saya dah ada statement income!


Pak Kaduk:  Mahalnya modal?
Kami:  Ok, memang mahal.  Tapi saya tanya balik, kalau pakcik bagi saya RM500+, tapi saya boleh bagi balik tiap-tiap hari RM600+.  Mahal ke tak mahal?


Pak Kaduk:  Hurmm...  Baik join syarikat lagi satu, lagi murah!Kami:  Murah maknanya income pun murah.  Kerja sama, bagi flyers sama, kos pergi balik dari table talk sama pun. Tapi income ciput. Lagi satu, kalau asyik lompat-lompat bila nak jadi rangkaian kita?


Pak Kaduk:  Saya dah join macam-macam, satu pun tak jadi...Kami:  Samalah macam saya.  Tapi yang ni betul-betul jadi, pasal saya dah jumpa orang yang betul dan tolong saya.  Pakcik boleh join sesiapa yang pakcik suka, pakcik boleh join mana-mana company yang pakcik suka.  Persoalannya boleh ke orang tu bantu pakcik sampai pakcik berjaya?


Pak Kaduk:  Kalau ramai dah masuk, lepas tu mati macamana?Kami:  Guna flyers dan letak orang baru.  Mati tu sebab tak ada duplikasi.  Kalau buat duplikasi dia akan jalanlah.


Pak Kaduk:  Nanti bila saya dah ada orang, baru saya bayarKami:  People do what you do.  So bila prospek pakcik kata yang dorang dah ada prospek, baru bayar macamana?  Kalau semua macam tu bila nak jadi rangkaian tu?  Lagi satu, pernah ke kita dengar orang buka kedai makan, tunggu customer dah duduk baru nak cari tukang masak? Percayalah, kalau pakcik asyik menanti-nanti encik akan gagal.


Pak Kaduk:  Saya minat keluar duit je.  Awak jalankan boleh ke?Kami:  Saya tak minat, pasal ni bisnes pakcik.  Tapi pakcik boleh modalkan minimum 4 orang yang ada masa dan nak tambah pendapatan, saya akan hantar dia training.  Pakcik supply dia orang flyers, dan diorang ni akan jalankan untuk Pakcik.  Macam tu saya boleh tolong.

Akhir sekali, kami berharap anda mengecapi kejayaan di dalam perniagaan dan mahu melihat anda memecah rekod peribadi sendiri!

 Untuk mendapatkan penerangan PERCUMA bagaimana nak mendapatkan income RM300 sehari, sila hubungi 012-297 2898 untuk temujanji usahawan.


Apa Itu Skim Cepat Kaya, Skim Piramid dan Sistem Binari..?

Apa itu 'Skim Cepat Kaya'

Seperti yang kita semua ketahui, 'skim cepat kaya' adalah salah dan tidak boleh bertahan lama. Hanya orang terawal yang akan mendapat keuntungan dan orang yang terkemudian akan mengalami kerugian. Skim Cepat Kaya sebenarnya adalah satu permainan kewangan (Money Game). Orang yang menyertai skim tersebut hanya fikir tentang duit. Tiada produk diberikan atau jual. Tiada latihan atau latihan produk diberikan. Tidak perlu berkerja tetapi masih boleh mendapat 5 atau 10 kali ganda daripada apa yang mereka laburkan. la bukanlah pelan prestasi malah pelan yang pasif. Hanya janji palsu ditaburkan. Uptrend 'hybrid plan' adalah gabungan 2 pelan iaitu Pelan 'A' dan Pelan 'B' yang mana faedah atau bonus dibayar mengikut kepada prestasi jualan. Selain daripada itu Uptrend adalah syarikat berasaskan produk (sila rujuk kepada e-mall) Uptrend. Di Uptrend, tiada kerja, tiada duit'.


Apa Itu Skim Piramid

Secara amnya, semua ginologi syarikat MLM adalah seperti organisasi berbentuk piramid. Walau bagaimanapun, 'Skim Piramid' berbeza dan tidak bertahan lama. Kebanyakannya hanya mementingkan cari orang (Head Hunting). Tidak mementingkan jualan, jualan ulangan dan juga 'maintain'. Kebanyakkannya hanya orang yang awal atau orang atas sahaja yang mendapat keuntungan jika dibandingkan dengan orang bawah. Walau bagaimanapun, Pelan 'Hybrid' Uptrend adalah satu pelan yang menggalakkan ahli untuk menaja rakan niaga baru melalui Pelan 'A' (Fast Start) dan dalam Pelan 'B' pula ianya adalah Pelan Pengguna (User Plan). Pelan 'A' (Fast Start) bolehlah dianggap sebagai konsep jualan pertama. Pelan 'A' (Fast Start) adalah pemangkin kepada Pelan 'B' (Master Plan). Semua jualan ulangan akan dimasukkan dalam Pelan 'B'. Pelan 'B' Uptrend mewajibkan setiap ahli membuat jualan peribadi bulanan (maintain) sekurang-kurangnya 76 BV sebulan sebelum mereka layak untuk menikmati faedah atau ganjaran dalam Pelan 'B'. Begitu juga dalam Pelan 'A', ahli perlu maintain sekurang-kurangnya 5.7 MBV dalam Pelan 'B' untuk menikmati bonus dalam Pelan 'A' (ini boleh dilakukan melalui Sistem Auto Maintain Uptrend). Di Uptrend, walaupun anda orang yang terkemudian, anda masih mampu untuk mengatasi orang terdahulu dengan syarat anda berkerja bersungguh-sungguh. Melalui LCP (Program Pelanggan setia), ahli adalah digalakkan untuk membuat jualan. Kesimpulannya, Pelan Pemasaran "Hybrid' Uptrend menepati ketiga-tiga elemen peraturan penting bagi sesebuah syarikat MLM yang dinamik dan berjangka panjang.
 

Apakah Definasi Tentang Pelan Pemasaran Bainari Ortodox

'Bainari' bermaksud, 'Sistem Matrik Paksaan 2 x 2'. Sistem bainari yang lama menggalakkan orang menjadi malas dan syarikat pula hanya menggalakkan ahlinya menaja 2 orang sahaja. Penerimaan sistem bainari di seluruh dunia adalah bergantung kepada definasi dan strategi yang betul. Walau bagaimananpun pelan bainari terbukti sebagai pelan yang paling meledak (digemari) kerana ia hanya menuntut untuk menaja 2 orang sahaja dan ia mudah diduplikasi. Kebanyakan pemimpin yang tidak mendapat pendapatan yang tinggi dalam syarikat MLM yang menggunakan pelan unilevel, berjaya mendapat pendapatan yang tinggi dalam syarikat MLM yang mengamalkan pelan bainari. Sistem bainari membantu pemimpin yang lemah untuk mencapai pencapaian terbaik mereka. Pelan bainari adalah pelan yang paling mudah diduplikasi di dunia. Walau bagaimanapun, sama sepertimana pelan-pelan pemasaran lain, ia ada juga kelemahan. Kebanyakkan pelan bainari tidak dapat bertahan lama kerana tidak menitik beratkan jualan ulangan atau terlebih bayar bonus dan ini mengakibatkan syarikat terpaksa ditutup dan ahli kehilangan pendapatan.

Di Uptrend, ahli yang tidak membuat penajaan juga boleh mendapat pendapatan melalui Pelan 'B' dan LCA (Loyal Customer Program). Di Uptrend, ahli digalakkan untuk melakukan penajaan seramai yang mungkin. Sebab itu Uptrend membayar 6.9% bonus pada level terus (direct level) lebih kurang RM 15.20 bagi setiap produk pakej (220 BV). Dalam Pelan 'A', Uptrend membayar bonus berdasarkan jualan kumpulan. Ahli boleh membina 2 kumpulan, 4 kumpulan, 6 kumpulan, 8 kumpulan ataupun lebih daripada itu. Ini secara tidak langsung menunjukkan bahawa Uptrend tidak mengikut sistem bainari yang lama.

Semua komisen dan bonus dibayar mengikut jualan, tiada jualan tiada bonus. Selain daripada itu, Pelan 'A' hanyalah sebagai 'Fast Start'. Pelan 'B' adalah pelan induk (Master Plan) berdasarkan pelan unilevel. Jumlah pembayaran bonus ialah 80% berdasarkan BV. Sistem Uptrend telah diuji dan ahli-ahli Uptrend berpuashati dengan pendapatan yang mereka terima. Sudah semestinya, dengan adanya Uptrend, setengah daripada mereka sudah mengatasi pencapaian terbaik peribadi mereka setiap hari, setiap minggu dan setiap bulan. 



Untuk mendapatkan penerangan PERCUMA bagaimana nak mendapatkan income RM300 sehari, sila hubungi 012-297 2898 untuk temujanji usahawan.

PENDAPATAN PASIF VS AKTIF

Rahsia kekayaan yang sebenar bukanlah terletak kepada berapa banyak
wang yang dimiliki tetapi kebebasan yang mereka miliki.

Mereka bebas untuk:

- menonton wayang & 'menginternet' di Starbucks ;)
- sarapan pagi & baca harian metro diwarung!
- bersantai dipantai tanpa gangguan!
- shopping tanpa perlu beratur!
- melihat anak-anak membesar!

Oleh kerana hasil pendapatan mereka banyaknya daripada pasif,
mereka mempunyai lebih masa terluang untuk digunakan.

Jika anda melihat konsep pendapatan pasif ini daripada kehidupan
orang disekeliling anda, banyak kumpulan yang tidak sekaya mana
seperti yang anda lihat. Doktor pakar dan doktor gigi tidak
mempunyai pendapatan pasif daripada hasil titik peluh mereka.

Potensi pendapatan mereka ada hadnya. Mereka hanya boleh berjumpa
sejumlah tertentu pesakit sahaja. Dan mereka juga mestilah berjumpa
dengan setiap pesakit tersebut. Ianya aktif.

Begitu juga dengan pegawai kerajaan, peguam atau jurujual. Kebanyakkan
daripada mereka tidak mempunyai pendapatan pasif. Mereka memang nampak
kaya, tetapi sebenarnya mereka tetap bergantung kepada gaji seperti
kebanyakkan daripada kita.

Berapa peratuskah hasil pendapatan anda adalah pasif? Jika anda bijak,
anda sudah mula untuk bertukar daripada aktif kepada pasif. Ini akan
memberikan lebih banyak masa untuk anda melakukan apa yang anda suka
ketika waktu yang anda mahukan.

Kata kuncinya ialah anda perlu mencuba satu punca pendapatan pasif
setiap tahun!


Berikut adalah beberapa jenis punca pendapatan pasif yang boleh anda
buat kajian :

* Pelabur yang mendapat dividen bulanan atau tahunan
* Pencipta lagu yang menerima royalti daripada lagu mereka
* Penulis yang menerima royalti daripada buku tulisan mereka
* Agen insuran yang mendapat pendapatan sampingan
* Pengusaha gayapos/internet yang mendapat keuntungan berterusan
* Ahli jualan langsung yang menerima komisen bulanan
* Pelakon yang mendapat bayaran royalti
* Usahawan yang mendapat keuntungan bisnes
* Pencipta software yang menerima royalti
* Pencipta permainan video mendapat royalti
* Penjual senarai nama yang mendapat yuran sewaan
* Pemilik hartanah yang menyewakan rumah atau tanah

Sebelum anda pergi tidur malam ini, tanya kepada diri anda soalan ini:

“Berapa peratuskah dalam sehari masa yang saya luangkan untuk mencipta
pendapatan secara pasif?” Jika jawapan anda ialah tiada, anda mempunyai
masalah. Adalah lebih baik apabila anda bangun keesokkan harinya dan
mula sibukkan diri anda.

Nasihat saya jika anda kini bergantung sepenuhnya pada pendapatan
aktif, masanya sudah tiba untuk anda mencuba pendapatan pasif yang
saya senaraikan diatas tadi. Anda tentu akan berterima kasih kepada
saya nanti ;)


PS: anda pasti akan menepuk dahi kerana terus menunggu dan
menunggu...

Untuk mendapatkan penerangan PERCUMA bagaimana nak mendapatkan income RM300 sehari, sila hubungi 012-297 2898 

*
*
*
*
contact form faq verification image

Web forms generated by 123ContactForm

Silent Reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...