Soalan Lazim Serta Alasan-Alasan Yang Selalunya Melenyapkan Impian Kita

 

Q: "Pelan pemasaran bisnes you ni macam sistem piramid jer"
You tahu ke sistem piramid tu macam mana dan piramid tu salah ke? Oklah, kalau sistem piramid tu salah, maka kita tak boleh kerja, kita tak boleh bagi anak kita sekolah, kita tak boleh kahwin dan macam-macam lagi perkara yang kita tak boleh buat sebab semua bentuk kehidupan adalah piramid.

Dalam bisnes ni memang bentuknya piramid, tapi apa yang kita perlu tahu ialah sama ada piramid itu dibenarkan atau tidak? Piramid yang dibenarkan dan diluluskan Kerajaan ialah, bila orang bawah boleh mengatasi pendapatan atau pangkat orang atas. Kalau orang bawah tak boleh potong orang atas walaupun kerja kuat, itu piramid yang salah dan tidak diluluskan.

Dalam bisnes ini, kalau you orang bawah, tapi keluar modal RM3500.00 dan orang atas keluar modal RM500.00 siapa berpotensi dapat banyak income?? Jadi, Pelan Pemasaran bisnes syarikat saya adalah sistem piramid yang dibenarkan dan diluluskan oleh Kerajaan, kalau tidak dah lama lesen kena tarik dan syarikat diarahkan tutup. Saya harap you faham apa itu sistem piramid.


Q: "Saya tak faham jadi macam mana saya nak join?"

Saya bukan suruh you faham, saya suruh you join dan bila you join baru you akan faham. Selagi tak join selagi itulah you susah nak faham walaupun bisnes ni sangat mudah.

Saya nak tanya you, dulu waktu you nak mula-mula kerja, you faham dulu atau you kerja dulu baru you faham?? Atau ada tak you cakap macam ni, "Bos, bagi saya faham dan pandai dulu baru saya mula kerja". Kenapa you tak cakap??

Waktu you nak mula sekolah dulu, you kena pandai dulu baru masuk sekolah atau you masuk sekolah dulu baru pandai? Atau ada tak you cakap macam ni, "Abah, bagi saya pandai dulu baru saya masuk sekolah darjah satu". Kenapa you tak cakap?

Senang macam nilah, you join dulu dan bila you dah join saya akan ajar you macam mana nak jalankan bisnes you. Jangan takut, saya tak tipu you.


Q: "Ramai yang cakap bisnes ni bagus tapi saya dengar ramai yang gagal"

Pada saya itu perkara biasa dalam kehidupan. Bukan semua orang boleh berjaya dengan cemerlang  dan bukan semua orang menemui kegagalan dalam kehidupan. Ada yang berjaya dan ada juga yang gagal. Jangan cakap bisnes nilah, apa juga aspek kehidupann ada yang berjaya dan ada yang gagal.

Saya nak tanya, you ada tanya tak kenapa mereka gagal?

Saya nak tanya lagi, you ada jumpa dan tanya tak kepada mereka yang dah berjaya?

Pada saya adalah tidak adil kalau you hanya dengar cerita-cerita daripada orang yang gagal sahaja, you juga patut tanya dengan orang-orang yang dah berjaya dan bagaimana cara mereka jalankan bisnes ini. Kalau dengar 100% cakap orang gagal memanglah kitapun akan ingat negatif tentang bisnes ini.

Tapi cuba kita bercampur dengan orang-orang yang dah berjaya, saya pasti cerita mereka 100% lebih kepada yang positif. Sebab itu, jika kita positif tapi bercampur dengan orang yang negatif pasti kita juga akan terpengaruh untuk menjadi negatif. Tapi jika kita orang yang negatif tapi bercampur dengan orang yang positif, saya pasti kita akan terpengaruh untuk bertukar menjadi orang yang positif.


Q:"Beri saya masa untuk faham dan pandai dulu baru saya join"

Macam ni jelah, you tak akan faham dan pandai selagi you tak buat. Sepatutnya apa yang penting ialah you kena buat keputusan bertindak dulu, daripada situ baru you akan ada komitmen dan pengalaman akan datang selepas itu. Bila pengalaman dah ada lama-kelamaan you akan faham dan pandai tentang bisnes ini.

Saya dulupun macam you juga, tapi bezanya saya bertindak dulu, waktu join dulupun saya tak faham, tapi saya belajar dan praktiskan apa yang saya belajar dan lama-kelamaan saya faham tentang bisnes ini. 
Q: Bagaimana untuk berdaftar untuk menjadi ahli GBE yang sah?
Sesiapa yang ingin untuk berdaftar sebagai ahli GBE yang sah mestilah mempunyai seorang sponsor atau seorang pengenalan. Setiap ahli GBE baru mestilah mencapai sekurang-kurangnya 220BV atau lebih sebelum menjadi ahli GBE yang sah. (Setiap Smart Customer Product Package [SCPP] tersenarai di Pelan A mempunyai 220BV). Selain dari itu , anda harus membayar yuran pendaftaran sebanyak RM38.00. Bagi bayaran pengekalan Pelan B, Pelan Induk pula adalah sebanyak RM152 sebulan.
Q: Apakah Faedah-faedah menjadi Ahli GBE yang sah?
Anda akan diberi peluang menikmati faedah-faedah di Pelan A dan Pelan B seperti yang dicatatkan di laman web ini.  
Q: Bolehkah saya memilih untuk menjadi ahli dengan membayar RM38.00?
Ya, anda boleh. Anda hanya lah pelanggan ahli kami. Walaubagaimanapun, anda bukan ahli GBE yang sah, anda belum lagi berpeluang menikmati faedah-faedah di Pelan A ataupun Pelan B. Ada baiknya jika anda mengetahui kenapa anda membataskan faedah yang bakal diterima. Untuk menikmati bonus, anda harus mencapai hasil jualan yang minimum.
Q: Terdapat banyak peluang keemasan dipersekitaran, Bagaimanakah Uptrend posisikan mereka sendiri dipasaran ini?
Kami menghormati setiap syarikat yang menawarkan orang ramai peluang keemasan dan ikhlas dalam niat mereka. Di Uptrend, kami mempunyai faktor '4 wheels' yang sangat baik dimana ianya adalah faktor syarikat ini, faktor produk-produk, faktor pelan pasaran dan sistem stokis. Selain daripada itu, kami membekalkan latihan yang luas dan sistematik. Lebih-lebih lagi, kami membekalkan servis IT yang sangat baik supaya kesemua GBE kami dapat menguasai perkembangan network mereka dengan lancar. Melalui kemudahan IT ini juga, Uptrend menjadi syarikat pasaran network pilihan yang ideal dalam abad ke-21, bukan sahaja dalam negara yang tercinta malah di seluruh dunia.
Q: Apakah banjaran produk yang Uptrend promosikan?
Kami percaya bahawa banjaran produk yang luas untuk memenuhi permintaan pelanggan. Produk-produk kami dibahagikan ke kategori-kategori seperti di bawah:
  • Kesihatan
  • Pendidikan
  • Kecantikan & Penjagaan Peribadi
  • Penjagaan Kediaman
  • Aksesori/Produk Masa Kini
Q: Apakah sebab bagi perbezaan harga bagi produk di Pelan A dan Pelan B?
Di Pelan A, seseorang ahli membeli dalam bentuk pakej dan setiap PP mempunyai Produk BV yang lebih tinggi. Sedangkan di Pelan B, seseorang ahli boleh membeli produk sahaja dan jumlah BV yang di peroleh adalah lebih rendah jika dibandingkan dengan Pelan A. Juga di Pelan B, ahli boleh menikmati diskaun sebanyak 30% -50%; inilah ganjaran yang kami tawarkan kepada ahli-ahli setia kami. Pelan A permulaan yang cepat dan Pelan B adalah Pelan Induk. Sila berikan penilaian yang lebih mendalam kepada Pelan B iaitu Pelan Induk kami.
Q: Bagaimana saya boleh bermula?
Bagus. Semudah itu shaja, sila ikuti 4 langkah berikut:
  • Berdaftar sebagai ahli GBE kami dengan yuran pendaftaran sebanyak RM38.00.
  • Membeli and menjual sekurang-kurangnya satu daripada Pakej Produk (SCPP) kami.
  • Mengenalkan perniagaan ini kepada sekurang-kurangnya 2 atau lebih individu untuk menyertai anda sebagai ahli GBE.
  • Akhir sekali, ulangi langkah-langkah seperti di atas.
Dengan memperkenalkan lebih ahli GBE ke perniagaan ini, anda boleh membina network yang kuat dan memperoleh pendapatan.
Q: Apakah 'Sistem bayaran Maksimum 80%' bermaksud di Pelan A?
Ini adalah satu dari ?iri keselamatan?di dalam Pelan A, di mana sekiranya komisyen keseluruhan dan pemberian bonus melebihi 80% dari jumlah penuh BV, pengiraan bonus akan berdasarkan sistem mata. Walaubagaimanapun, Pelan A hanyalah Permulaan Cepat. 
Q: Mengapa ciri keselamatan ini?
Soalan yang bijak. Ini adalah penting dari aspek keuntungan dan kestabilan syarikat, kerana syarikat memberi komisyen yang tinggi melalui Pelan A berikutan dengan pengiraan system bonus ?nfiniti?yang dinikmati oleh semua GBE. Hanya sebuah syarikat yang kukuh dan stabil boleh menjamin perniagaan jangka masa panjang.
Q: Adakah ini skim cepat kaya?
Di dalam setiap pelan pemasaran dan pelan perniagaan pampasan, ianya direka untuk menawar peluang menjadi kaya dan maju. Skim cepat kaya seperti ramai yang sedia maklum, merujuk kepada pelan dimana wang dilaburkan untuk mendapatkan keuntungan tanpa perlu bekerja. Pelan pemasaran Uptrend telah diluluskan dan berdasarkan kepada prestasi dan polisi tiada jualan, tiada bonus? Untuk meraih bonus di dalam Pelan Master Uptrend, setiap GBE mesti mengekalkan sekurang-kurangnya RM152 sebulan. 
Q: Bagaimana untuk mengenalpasti mana-mana syarikat yang mempromosikan skim cepat kaya atau skim pyramid?
Secara am, ini tertakluk kepada syarikat-syarikat yang mementingkan pelan pemasaran mereka sendiri, dan segalanya berkaitan dengan soalan wang. Produk yang ditawarkan juga terhad. Selalunya, syarikat serupa ini tidak mementingkan aspek latihan dan perkembangan peribadi. Selain dari itu, syarikat-syarikat sedemikian menggalakkan kemasukkan ahli sahaja dan jualan peribadi atau yang berulang tidak diperlukan. Mereka yang menjadi ahli kemudian tidak dapat menjana lebih dari ahli yang terlebih dahulu masuk.
Q: Bagaimana untuk memeriksa bonus?
  • Di dalam pelan A, bonus dikira pada setiap hari dan dikemukakan melalui e-wallet?
  • Di dalam pelan B pula, bonus dikira pada setiap bulan dan disiarkan melalui e-wallet pada 15 haribulan bulan berikutnya.
Oleh itu, apabila bonus dikemukakan melalui e-wallet anda boleh melayari laman web dan menggunakan khidmat e-wallet untuk melihat sendiri apa yang paling sesuai untuk anda. e-wallet adalah salah satu daripada perkhidmatan yang kami tawarkan untuk kemudahan dan tranparensi.
Q: Adakah uptrend2u mempunyai Syarat & Peraturan untuk melindungi hak-hak saya dan juga yang lain?
Satu lagi soalan bijak. Ya, Uptrend mempunyai Syarat & Peraturan syarikat. Sila maklum bahawa adalah wajib bagi semua untuk membaca dan memahami Syarat & peraturan sebelum menekan butang saya setuju di laman web. Syarikat akur kepada Syarat & peraturan yand ditetapkan oleh KPDN dan mengalakkan semua GBE berbuat yang serupa.
Q: Bagaimana mendapat maklumat selanjutnya dan hubungi siapa untuk mendapatkan bantuan?
Bagus! Anda boleh mempelajari lebih banyak dan mancapai yang terbaik melalui aktiviti dan program latihan kami. Seseorang itu harus belajar dan belajar semula. Selain dari menghubungi upline anda, anda juga boleh menghantar e-mel kepada info@uptrend2u.com atau hubungi kami ditalian 03-7957 9366.

ALASAN


 Permasalahan Orang Yang Bermasalah dan banyak alasan...
Seperti (Pak Kaduk)
Pak Kaduk:  Saya tak ada duit la nak 'join'
Kami:  Pasal takde duit la pakcik kena 'join'


Pak Kaduk:  Saya tak ada masa nak jalankan bisnes niKami:  Inilah peluang pakcik nak relax tapi duit masuk tiap-tiap hari


Pak Kaduk:  Tapi saya tak pandai cari orang...
Kami:  Pakcik sanggup ke duduk dalam golongan gagal yang asyik buat alasan? Sekarang saya guna sistem orang cari saya, pagi-pagi bangun tidur tengok kat handphone ada 5 missedcall, 7-8 sms. Semuanya orang cari saya?(GUNA FLYERS)
Pak Kaduk:  Kalau tak jadi macam mana?
Kami:  Itu kalau pakcik kata tak jadi, kalau jadi?


Pak Kaduk:  Pakcik sebenarnya tak minat benda-benda macam ni...Kami:  Itu pasal tak rasa duitnya lagi. Kalau dah merasa, confirm minat sampai fanatik?  Takkan duit tak minat kot?


Pak Kaduk:  Ini bukan bidang saya. Saya buat bidang saya je lah...
Kami:  Kalau saya, boring hari-hari asyik makan ayam je. Bosan!


Pak Kaduk:  Boleh percaya ke ni?
Kami:  Pakcik tak join takpe, tapi beza antara saya dengan pakcik adalah saya tetap dapat buat duit hari-hari.  pakcik masih sama macam ni.


Pak Kaduk:  Kalau bayar lambat takpe ke?Kami:  Saya takde masalah langsung.  Tak bayar pun takpe.  Tapi besok jangan menyesal kalau semua kawan-kawan pakcik dah join, semua dah dapat RM20K sebulan, baru pakcik nak buat. Buat lambat, hasil pun lambatlah juga.


Pak Kaduk:  Macam skim cepat kaya je ni?
Kami:  Memang skim cepat kaya.  Kalau skim cepat miskin pakcik nak join ke?  Tapi UPTREND ni ada lesen dari KPDN&HEP dan dapat sijil dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia .  Jadi UPTREND bukan skim cepat kaya tau.  Lagipun Kerajaan sendiri pun dah mengharamkan penjawat awam dari ikut skim cepat kaya.
 

Pak Kaduk:  Ni bukan sistem piramid ke?Kami:  Sistem piramid ada dua, satu tak boleh potong orang atas.  Yang tu memang haram.  Tapi UPTREND boleh potong orang atas, dibenarkan.  Tapi, kat mana-mana pun pakai sistem piramid, contohnya sekolah Pengetua, lepas tu Penolong Kanan.  Hotel pun macam tu. Kerja gila-gila macamana pun, bos juga yang kaya. Baik join UPTREND, usaha lebih, dapat lebih. Takde bos, takde kuli.


Pak Kaduk:  Ni sistem binari ni?
Kami:  Memang binari.  Binari la best.  Cepat dapat duit, macam saya. Tapi setahu saya UPTREND ada dua plan berjalan serentak binari & unilevel.  Hybrid namanya.  Macam Temah kahwin Amat, dapat anak nama Ronaldo. Boleh ke kita panggil Ronaldo tu Amat atau Temah?


Pak Kaduk:  Nak tengok awak punya statement income...
Kami :  Pakcik join hari ni, esok saya dah ada statement income!


Pak Kaduk:  Mahalnya modal?
Kami:  Ok, memang mahal.  Tapi saya tanya balik, kalau pakcik bagi saya RM500+, tapi saya boleh bagi balik tiap-tiap hari RM600+.  Mahal ke tak mahal?


Pak Kaduk:  Hurmm...  Baik join syarikat lagi satu, lagi murah!Kami:  Murah maknanya income pun murah.  Kerja sama, bagi flyers sama, kos pergi balik dari table talk sama pun. Tapi income ciput. Lagi satu, kalau asyik lompat-lompat bila nak jadi rangkaian kita?


Pak Kaduk:  Saya dah join macam-macam, satu pun tak jadi...Kami:  Samalah macam saya.  Tapi yang ni betul-betul jadi, pasal saya dah jumpa orang yang betul dan tolong saya.  Pakcik boleh join sesiapa yang pakcik suka, pakcik boleh join mana-mana company yang pakcik suka.  Persoalannya boleh ke orang tu bantu pakcik sampai pakcik berjaya?


Pak Kaduk:  Kalau ramai dah masuk, lepas tu mati macamana?Kami:  Guna flyers dan letak orang baru.  Mati tu sebab tak ada duplikasi.  Kalau buat duplikasi dia akan jalanlah.


Pak Kaduk:  Nanti bila saya dah ada orang, baru saya bayarKami:  People do what you do.  So bila prospek pakcik kata yang dorang dah ada prospek, baru bayar macamana?  Kalau semua macam tu bila nak jadi rangkaian tu?  Lagi satu, pernah ke kita dengar orang buka kedai makan, tunggu customer dah duduk baru nak cari tukang masak? Percayalah, kalau pakcik asyik menanti-nanti encik akan gagal.


Pak Kaduk:  Saya minat keluar duit je.  Awak jalankan boleh ke?Kami:  Saya tak minat, pasal ni bisnes pakcik.  Tapi pakcik boleh modalkan minimum 4 orang yang ada masa dan nak tambah pendapatan, saya akan hantar dia training.  Pakcik supply dia orang flyers, dan diorang ni akan jalankan untuk Pakcik.  Macam tu saya boleh tolong.

Akhir sekali, kami berharap anda mengecapi kejayaan di dalam perniagaan dan mahu melihat anda memecah rekod peribadi sendiri!

 Untuk mendapatkan penerangan PERCUMA bagaimana nak mendapatkan income RM300 sehari, sila hubungi 012-297 2898 untuk temujanji usahawan.


*
*
*
*
contact form faq verification image

Web forms generated by 123ContactForm

Silent Reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...